Pentru repararea unui prejudiciu decurgand dintr-o fapta ilicita

Jul 16

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Subsemnatul ………. domiciliat in ………. judetul ……. str. …….. nr. …. etajul …. apart. nr. …. chem in judecata si personal la interogatoriu pe ……….. domiciliat in ……….. judetul ……. str. ……… nr. …. etajul …. apart. nr. …. pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa-l obligati sa-mi plateasca suma de lei ………. ce reprezinta prejudiciul pe care mi l-a cauzat prin neglijenta sa.


Motivele actiunii:

In fapt, paratul locuieste intr-un apartament proprietatea sa situat deasupra apartamentului proprietatea mea. In cursul acestei ierni, una din tevile din peretele baii paratului s-a spart, iar apa a inceput sa se infiltreze in peretele camerei mele de locuit. Desi am atras atentia paratului, in repetate randuri, ca este de datoria lui sa faca reparatia necesara desi i-am propus sa fac chiar eu aceasta reparatie pe propria mea cheltuiala, totusi el a refuzat sa ia orice masura timp de …… luni. Cand in cele din urma reparatia a fost facuta, intreg peretele camerei mele era umezit, iar tencuiala cazuta pe o suprafata de …… cheltuielile de reparatie se ridica la suma de ….. lei asa cum rezulta din devizele alaturate.

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 998 si art. 999 din Codul civil.

Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului – care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune – de expertiza, de proba cu acte, si anume de devizul reparatiei necesare, si de proba cu martor, pentru care propun pe:


1. ……….. din ……… judetul …… str. ……….. nr. …. etajul …. apart. nr ……


2. ……….. din ……… judetul ……. str. ………. nr. …. etajul …. apart. nr ……

Depun prezenta actiune, precum si copie certificata de pe devizul reparatiei necesare, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

 

Data

…………..

Semnatura reclamantului,

……………………

DOMNULUI PRESEDINTE AL ……….

Comentarii

Un comentariu la articolul “Pentru repararea unui prejudiciu decurgand dintr-o fapta ilicita”

  1. Mohan on December 12th, 2015 3:24 am

    een Franta, dupa perioada Mitterand, muciutornl nu a mai votat ste2nga. La ora actuala dupa ultimele sondaje detaliate pe categorii socio-profesionale, doar 1-2% dintre muncitori voteaza pentru partide de extrema ste2nga. Adica clientela electorala reala a partidelor care afirma ca lupta contra exploatarii si pentru a apara sinteresele clasei muncitoare, e compusa de fapt mici burghezi parizieni (bobo), artisti etc. cen timpul asta muncitorii reali voteaza Frontul National si UMP

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.