DVD-RAM

Ce este un DVD RAM? Un DVD-RAM este un disc reinscriptibil din familia DVD-urilor ce oferă un spaţiu de stocare care poate fi scris şi rescris la fel ca şi în cazul unei dischete sau al unui hard disk. Adica…putem sterge si copia fisiere de pe disc direct din sistemul de operare, fara sa ne […]

Ce este un DVD RAM?

DVD RAM

Un DVD-RAM este un disc reinscriptibil din familia DVD-urilor ce oferă un spaţiu de stocare care poate fi scris şi rescris la fel ca şi în cazul unei dischete sau al unui hard disk. Adica…putem sterge si copia fisiere de pe disc direct din sistemul de operare, fara sa ne complicam cu programe specializate, sesiuni, formatari, etc.

Windows XP/Vista, Mac OS X sau Linux suporta lucrul direct cu discurile DVD-RAM, cu menţiunea ca sub Windows XP sunt suportate doar discurile formatate in sistem FAT32. (instalând softul InCD se îmbunătăţeşte suportul pentru DVD-RAM)

Ciclul de scrieri/rescrieri este de 100.000 de mii.

Acest tip de stocare prezintă avantaje incontestabile faţă de standardele DVD-RW sau DVD+RW, dar face ca acest tip de disc să fie incompatibil cu o parte din echipamentele DVD-Player sau DVD-ROM,  chiar şi o parte însemnată dintre unităţile de inscripţionare fiind străine de acest standard.
Totusi unii producători de seamă precum Panasonic, Hitachi, Toshiba sau LG Electronics promovează acest standard.


Capacitatea de stocare

DVD RAM 2.6GB

Primele versiuni de discuri reinscriptibile aveau o capacitate de 2.6 GB single sided si 5.2GB in varianta cu doua fete. (double sided)

Acum discurile au aceiasi capacitate ca si variantele obisnuite 4.7GB respectiv 9.2GB

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *