Citeste articol...

Creative X-FI – Cum activam Dolby Digital Live?

Sarim peste partea in care ar trebui sa aducem critici celor de la Creative pentru felul cum au intels sa-si trateze cumparatorii, neoferind aceasta functie in mod oficial. Daca nu stiti inca ce inseamna Dolby Digital Live dati o fuga aici. Do it yourself… Do it yourself… Software requirements Driverele pentru seria X-FI, cele neoficiale ( daniel_k’s drivers) DDLunlocker.exe,... [Citeste] »

Cum pornim calculaotorul de pe un stick USB? Cum pornim calculaotorul de pe un USB stick

Cum facem bootabil un stick USB?

Ce inseamna bootabil? Denumim un dispozitiv de stocare bootabil atunci cand acesta contine software ce permite instalarea sau incarcarea unui sistem de operare.  Problema bootabilitatii se pune  in special atunci cand dorim sa instalam un sistem de operare – fie ca avem un calculator nou fie ca dorim sa instalam din nou sistemul de operare sau o versiune mai noua a acestuia. De regula bootatbile sunt discurile de... [Citeste] »

Conectare automata Citeste articol...

Cum ne conectam automat pe o conexiune PPPoE (RDS, Romtelecom, etc)

Ce este PPPoE? PPP este un acronim pentru point to point protocol, iar oE vine de la over Ethernet.  Cum ethernet se refera tehnologia implementată pentru  reţelele de calculatoare obişnuite (LAN) rezultă ca PPPoE este un protocol de transmisie prin intermediul unei retele ethernet. Protocolul PPoE este folosit pe scara larga de catre providerii de internet pentru că oferă o funcţionalitate mai mare decat o conexiune... [Citeste] »

Noua generatie Citeste articol...

Drivere DOS pentru CD-ROM/DVD-ROM PATA/SATA si placi de baza mai noi

Daca dorim sa accesam unitatea optica din DOS s-ar putea sa ne trezim, mai nou, cu un mesaj de eroare. Driverul generic de pe discheta de boot care si-a facut treaba excelent ani la randul (in general oakcdrom.sys) acum nu mai face fata. De ce? Pe de o parte unitatile optice au migrat catre interfata SATA, iar  pe de alta parte nici placile de baza nu au batut pasul pe loc. Daca nu dorim sa lasam lucrurile la stadiul... [Citeste] »

Acces restrictionat Citeste articol...

Cum blocam accesul catre un anumit site in Firefox

Unele site-uri ar trebui sa ramana numai pentru adulti iar altele pline de cod malitios nici pentru ei macar. Daca folosim Firefox si dorim sa restrictionam accestul catre anumite site-uri putem apela o extensie Firefox pe nume BlockSite ajunsa acum la versiunea 0.71. BlockSite functioneaza fie in mod blacklist – unde toate adresele trecute in lista nu pot fi accesate, fie in mod whitelist unde doar adresele din lista... [Citeste] »

incepator.pinzaru.ro

Vezi si:

GGPO: Retro Gaming in 2.0

Ce este GGPO? de Adam Marita (Shinji-kun) GGPO = Good Game Peace Out este o platforma multiplayer pentru jocurile arcade care se pot juca in emulatoare pe PC. Are ca baza emulatorul Final... [Citeste] »

SMPlayer – cel mai bun frontend pentru MPlayer

SMPlayer intenționează să fie un front-end complet pentru MPlayer, având funcții de bază precum redarea fişierelor video, a DVD-urilor și a VCD-urilor dar și funcții avansate precum... [Citeste] »

EVGA GTX 295 1792MB – The monster is here!

EVGA GTX 295 o placă cu greutate… Pentru ziua de astazi ne-am propus sa va facem o prezentare a placii video EVGA GTX 295 varful  seriei GeForce 200 de la  nVidia, o placa mult asteptata... [Citeste] »

eVGA GTX 260 core 216 in teste (SLI & single)

Astazi 21.01.2009 ne-au sosit 2 placi video eVGA GTX 260 core 216 variantele pe 55nm. Si ne-am gandit sa le testam putin sa vedem ce pot. Configuratia nu a fost una de top ceva middle, dar... [Citeste] »

Intel P4X+ICH10(R)

La un an dupa lansarea seriei de buget/mainstream P31/P35 (Bearlake) Intel ne pune la dispozitie doua noua chipseturi: P43/P45 grupate sub numele de cod Eaglelake. Acestea au inceput sa fie... [Citeste] »

CCCP – The Combined Community Codec Pack

Combined Community Codec Pack, sau mai pe romaneste Pachet Combinat de Codecuri ale Comunitatii1, este  compilatia de care avem nevoie pentru a putea viziona filmele in Windows fara batai... [Citeste] »

Crysis Warhead

Lansat in exclusivitate pentru PC pe 16 septembrie, si dezvoltat de studiourile Crytek din Budapesta, Crysis Warhead se vrea un expansion pack cu o actiune paralela la cea  originala lansata... [Citeste] »

Crysis Warhead benchmark tool

Framebuffer Crysis Warhead Benchmarking Tool este un mic utilitar de testare a performantei in Crysis Warhead. Fata de predecesorul sau, cu care imparte aceiasi interfata – desi nu exista... [Citeste] »

Blu-ray, adica raza albastra…

Nevoia de spatiu Conceputul de disc optic de densitate foarte mare si cu o capacitate de stocare pe masura nu este unul nou.  Chiar dacă reprezenta o tehnologie de top la momentul lansarii... [Citeste] »

Nisis Easy Pen graphic tablet

NISIS1 Easy Pen Graphic Tablet G5 Technical Specifications Active Area: 8″ (20.3cm) x 6″ (15.2cm) Physical Size: 12.2″ (31cm) x 11.3″ (28.7cm) x 0.35″ (0.9cm) Power... [Citeste] »

Callus95: emulator Capcom CPS-1

Ce e aia Capcom CPS-1? CPS stands for… Capcom Play System.  Platforma japonezilor de la Capcom a fost lansata in 1988 in jurul unui procesor Motorola 6800@10Mhz si a fost gazda multor... [Citeste] »