CCCP – The Combined Community Codec Pack

November 5, 2008

CCCP Donwload

Combined Community Codec Pack, sau mai pe romaneste Pachet Combinat de Codecuri ale Comunitatii1, este  compilatia de care avem nevoie pentru a putea viziona filmele in Windows fara batai de cap.

Dupa cum recunosc si cei din spatele proiectului pachetul este unul mai mult de filtre decat de codec-uri,  filtrele fiind cele  responsabile cu redarea informatiei decodate. Dar cum filtru incepe cu F – CCFP nu ar fi sunat la fel de bine… asa ca a denumirea compilatiei a ramas CCCP care, daca nu v-ati prins deja, este acronimul fostei Uniuni Sovietice. (CCCP = URSS)

FFDShow – mana in mana cu Windows si DirectX…

Nucleul de baza al CCCP il constitutie FFDShow Tryouts care functioneaza sub Windows ca un filtru DirectShow, componenta a API-ului DirectX de la Microsoft. FDShow stie sa profite de  tehnologii precum SSE, SSE2, SSE3, 3DNow! dar randarea prin intermediul directx limiteaza compatibilitatea doar la sistemele de operare Windows.  (pentru OS X si Linux avem MPlayer)

Ultima versiune CCCP functioneaza doar impreuna Windows Vista si bineinteles 2K/XP iar pentru Windows 98/Me avem la dispozitie o distributie mai veche din 2007.

Formate si codec-uri suportate

Desi nu si-a propus sa fie solutia totala in materie audio-video CCCP ne ofera posibilitatea de a viziona aproape orice format. In materie de containere2 avem cel mai bun suport existent pentru containerele matroska – .mkv .

Containere:

  • AVI
  • MKV
  • MP4 – inclusiv suport partial MOV
  • FLV (Flash Video)
  • TS (MPEG Transport Stream)
  • 3GP
  • OGM & Ogg

Subtitrari:

  • SRT
  • VOBSUB
  • SSA/ASS

Codecuri video:

  • MPEG-1 – (inclus in Windows)
  • MPEG-2 – (inclusiv suport DVD)
  • MPEG-4 ASP
    • Xvid
    • DivX (toate versiunile)
    • Generic/Altele (3ivx, lavc, etc.)
  • MPEG-4 AVC  ( H.264)
  • WMV & VC-1
  • VP6F (Flash Video)
  • Theora
  • H.263+

Instalare

Pasul 1: Mai intai dezinstalam codecurile si filtrele existente. In mod normal nu va fi un dezastru daca alegem sa  facem instalarea peste codecurile deja existente, dar pentru a evita un eventual codec hell (atunci cand mai multe codecuri&filtre care stiu sa faca acelasi lucru intra in conflict) cel mai bine e sa facem instalarea “pe curat”.

Pasul 2: Selectam varianta de instalare. Recomandabil e sa optam pentru o instalare completa, si chiar daca cele doua playere incluse in pachet (Media Player Classic Homecinema si Zoomplayer) nu sunt pe gustul nostru e bine sa le pastram pentru situatii de urgenta atunci cand playerul preferat nu face fata.

CCCP - Full Installation

Pasul 3: Daca nu stim despre ce vorba nu avem de facut modificari aici. Fraiele decodarii vor fi preluate de catre FFDShow tryouts.

Combined Comunity Codec Pack - FFDShow Settings

Pasul 4: La finalul configurarii putem opta pentru a face asocierea fisierelor .avi, .mkv, .mp4 sau .ogm cu unul dintre cele doua playere incluse in pachet: Media Player Classic Homecinema sau Zoomplayer.

Combined Comunity Codec Pack - Playere incluse Zoom Player, Media Player Classic

Concluzii

Pro

  • Usor de instalat si simplu de folosit
  • Nu incarca sistemul inutil
  • Cel mai bun suport .mkv
  • Suport bun pentru direct bit-stream in format AC3 sau DTS (ffdshow)
  • Include ultima versiune de Media Player Classic HomeCinema cu suport DXVA (DirectX Video Acceleration)  pentru seriile nVidia 8(9)xxx numai pt. H.264  si ATI Radeon HD series pentru H.264/VC-1)

Contra

  • Probleme cu filmele downlodate incomplet (reconstruire index)


  1. Daca ne intrebam despre ce comunitate este vorba…trebuie sa avem in vedere toata comunitatea “internauta”, pentru ca oricine poate aduce contributii. []
  2. Formate ce contin stream-uri video si audio, si eventual subtitrari si alte facilitati (meniuri de exemplu) []

Comentarii

Avem 23 comentarii la articolul “CCCP – The Combined Community Codec Pack”

  1. l3onik on November 6th, 2008 12:26 pm

    Servus. Numai ce am instalat Windwows-ul si am dat search pe google sa instalez niste codec-uri si asa am ajuns aici. Sunt multumit de acest CCCP, s-a instalat rapid cu next > next… 🙂 si vad ca ruleaza orice film i-am servit de hard cu tot cu titrare.
    Problemea e ca nu-mi dau seama de unde sa setez dimensiunea fontului la titrare si nici cum sa fac sa-mi recunoasca toate diacriticile, pe unele le ia dar nu stie de ş & ţ … ?

  2. loco on November 6th, 2008 2:04 pm

    Pentru subtitrari cu diactrice trebuie sa-ti setezi fontul pe Central European. Asta e toata smecheria. Pentru dimensiune font nu stiu cu ce-ti ia subtitrarile, dar cauta si tu undeva la Options/Preferences si imposibil sa nu gasesti ceva optiuni pe acolo.

  3. an.dr.ei on November 8th, 2008 2:55 pm

    E chiar simplu cu subtitrarile, vezi ca-n sistem tray trebuie sa-ti iti apara o iconita cu o sageata verde. E de la directvobsub, dubuclick pe iconita si poti dupa aia foarte simplu sa selectezi font, marime, pozitionare, etc etc. Uite aici: http://rc4wa.narod.ru/vobsubtray.gif

  4. l3onik on November 10th, 2008 11:52 am

    Multam frumos de ajutor, da nu vad nicio iconita verde in sistem tray? 😮

    Alte idei?

  5. guru on November 10th, 2008 3:35 pm

    Nu-ti apare iconita de la DirectVobSub daca ai optat pentru Zoom Player. In Media Player Classic apare.

    Din Zoomplayer, accesezi DirectVobSub cu un click drepta undeva in fereastra – apoi selectezi > Filter properties > DirectVobSub (auto loading version)

    Direct Vob Sub filter properties

  6. l3onik on November 10th, 2008 9:48 pm

    In sfarsit am gasit si eu directvobsubul. Job done! Multam.

  7. bluesoul on November 13th, 2008 4:24 am

    Ma poate ajuta cineva sa vizionez niste filme in format ISO. Ce codecuri imi trebuie?? MC.

  8. loco on November 13th, 2008 2:31 pm

    Ce ai tu acolo nu-s filme ci niste imagini de dvd-uri. (cred) Trebuie sa incarci fisierele alea cu daemontools si dupa alea le accesezi din My Computer. Sau le scrii cu Nero.

  9. bluesoul on November 13th, 2008 3:00 pm

    Sorry nu prea ma pricep, si nu inteleg ce-s alea “imagini” si nici ce e “daemontools”? Multumesc pentru rabdare. 🙂

  10. guru on November 13th, 2008 10:18 pm

    O “imagine” este un fisier (in general de dimensiuni mari) care reproduce exact continutul si functionalitatea unui disc (CD/DVD/Bluray) sau alt mediu de stocare.

    O astfel de imagine “incarcata” intr-un program specializat (daemontools de exemplu) o vei folosi ca pe un disc virtual. Adica iti va aparea in My Computer exact ca si cum ai fi introdus discul original in unitate.

    Sunt unele playere, cele bazate pe Mplayer (SMplayer de exemplu) care stiu sa citeasca si imagini .iso direct.

  11. dab4ev on December 6th, 2008 1:21 am

    sal. am o problema cu filmele si nu am reusit sa-i dau de cap. Deci ma uit ce ma uit la un film dupa care ma trezesc cu un ecran albastru pe care scrie IRQ less or equal… dupa care trebuie sa restartez sistemul si merge bine si vad si jumatatea cealalata de film. Solutii? P.S. deja am reinstalat windows-ul de vreo doua ori.

  12. guru on December 7th, 2008 1:41 pm

    Problema poate sa fie atat la hardware cat si de la soft. Hardware – in general de la memoria RAM. Ori e stricata, ori e overclockata, ori nu sunt puse timing-urile corecte in BIOS. (intra si verifica)

    Poti verifica integritatea memoriei cu MEMTEST86.

    Daca e o problema software – degeaba reinstalezi Windows-ul daca pui aceleasi drivere, acelasi antivirus, etc. Incearca ultimele versiuni, daca nu… versiuni mai vechi.

    Configuratie ai?

    Ce zice Microsoft despre eroare…

    IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL


    Explanation:

    This Stop message indicates that a kernel-mode process or driver attempted to access a memory address to which it did not have permission to access. The most common cause of this error is an incorrect or corrupted pointer that references an incorrect location in memory. A pointer is a variable used by a program to refer to a block of memory. If the variable has an incorrect value in it, the program tries to access memory that it should not. When this occurs in a user-mode application, it generates an access violation. When it occurs in kernel mode, it generates a STOP 0x0000000A message. If you encounter this error while upgrading to a newer version of Windows, it might be caused by a device driver, a system service, a virus scanner, or a backup tool that is incompatible with the new version.

  13. var_primar on December 17th, 2008 3:22 pm

    Deci, ca altfel nu se poate incepe o fraza 🙂 , am belele cu niste junghiuri de filme care mi le-a adus cineva recent unele merg altele imi dau mesajul asta : ” An error ocurred. Unable to play file. This may be due a corrupt file, missing filters, filter conflicts, or hardware related issues. ”

    Nu prea le am cu engleza, dar din cate inteleg eu e o problema cu filtrele care lipsesc? (“missing filters???”) Am reinstalat dar tot acelasi mesaj il primesc.

  14. guru on December 21st, 2008 5:40 pm

    Din variantele incluse in mesajul de eroare..

    – corrupt file

    – missing filters

    – filter conflicts

    – hardware related issues

    … cel mai probabil e sa fie prima adica “corrupt file”. In practica astea inseamna un fisier downloadat incomplet. Daca un film are 700 MB, si s-a copiat doar 699 MB…atunci apar problemele.

    Incearca Mplayer, VLC, SMPlayer pentru fisiere incomplete sau reconstruieste indexul filmului cu un utilitar precum AviFixed.

  15. bossu on January 7th, 2009 9:09 pm

    Asta e cel mai bun pachet de codecuri pentru vazut orice fel de filme. Cel mai mult imi place ca dupa ce l instalezi nu mi apare jde de mii de inconite in tray cu tot felul de optiuni de care n-am nevoie. Vreau doar sa ma uit la filme nu sa-mi fac studio cand instalez codecuri! Duh!!!

  16. Popa Marcel on March 7th, 2009 11:10 am

    Am probleme cu filmele in format .mkv. Ele merg dar se vad in reluare. Configuratia pe care incerc sa le vad e Celeron 3.06 Ghz, placa video Ati X550 128MB/128bit PCI-Express, 1 giga de ram, hard de 320GB nou s.a.m.d. Am instalat si programul de aici dar nu am vazut nici o schimbare.

  17. admin on March 8th, 2009 12:03 pm

    Este posibil ca anumite programe sa manance din resursele calculatorului. Verificati imediat dupa ce porniti Windows-ul gradul de ocupare al procesorului, in mod normal ar trebui sa fie sub 10%. Daca e mai mare, inseamna ca anumite programe sau un virus consuma nejustificat din resursele calculatorului iar acesta nu mai are suficienti cai putere pentru a decoda containerul. mkv. De asemenea, verificati daca ati instalat corect driverele placii video. E posibil ca placa sa fie recunoscuta automat de catre sistemul de operare si sa fi instalat un driver generic.

  18. Codryn on July 16th, 2009 10:19 pm

    Pffff…. Am niste nervi. Mi-am cumparat cablu tv-out. Am dat 400 de mii pe 10 m cu tot cu cablu audio lipit de el si m-am chinuti sa-l bag pe sub covoare – se vede bine pt televizor – winamp, explorer orice mai putin filme. Cum naiba?????? Adica tocmai fillemele nu se vad prin TV-OUT? In loc de film se vede o portiune neagra pe ecran. Heeeeeeeeeeelp!

  19. adytas on September 16th, 2010 11:32 am

    am si eu o problema cu filmele iso imi sar la sfarsitul filmului nu mai pot vedea sfarsitul filmului pe un dvd panasonic ard dvd la viteza mijlocie dvd+r oare care ar fi cauza?
    multumesc

  20. Gustyk on November 4th, 2011 1:34 pm

    Am incercat si eu de mai multe ori cccp dar am fost mereu dezamagit de el in mare parte din cauza ca mi se pare putin cam incurcata interfata pentru un incepator si din cauza ca nu am reusit sa il fac sa imi vada filmele hd 1080 de nici o culoare.In schimb final codecs mi se par o alternativa mult mai prietenoasa din punct de vedere al interfetei si al optiunilor care le pune la dispozitie utilizatorului,mai ales ca imi vede toate filmele chiar si cele hd 1080,din puctul meu de vedere mi se pare net superior.

  21. George on December 3rd, 2011 6:53 am

    eu folosesc de aprox. trei ani bsplayer si sunt foarte multumit de el.are o multime de optiuni si o interfata foarte usor de utilizat,il recomand.ps:daca alegeti varianta pro cu atat mai bine.

  22. necesar on March 23rd, 2012 10:57 pm

    am alergie la secera si ciocan… neinspirat logo.

  23. CCCP – The Combined Community Codec Pack « techitpc on May 8th, 2012 7:10 pm

    […] audio-video CCCP ne ofera posibilitatea de a viziona aproape orice format. In materie de containere2 avem cel mai bun suport existent pentru containerele matroska – .mkv […]

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.