My computer in octombrie 2000

February 27, 2023

Știți momentul ala când cauți ceva și găsești altceva…? Ei bine, eu am găsit un CD de backup din anul de gratie 2002. Datele s-au copiat fără probleme chiar si dupa 20 de ani fabricantul CD-ului chiar se lauda pe coperta cu “lifetime durability”. Asa sa fie! Dar nu despre CD-uri voiam sa discut ci despre un screen shot din 29 octombrie 2002. Cum de unde stiu ca fix de atunci? Fișierul, bineînțeles, și-a păstrat data de creare dar, mai mult de atat, este un screenshot cu msn.com care-ți arata mare în coltul din dreapta ca este “Octomber 29”.

Mai intai, m-am întrebat daca e chiar un screen shot autentic de pe PC-ul meu de atunci sau o fi fost downloadat de pe net. M-am convins repede ca eu sunt autorul dupa ce am văzut software-ul instalat.

Asadar ce avem noi aici?

Windows 98SE – recunoaștem dupa zona de Quick Launch din Taskbar, unde găsim si ce software ava un utilizator din mileniul trecut. Da, anul 2000 face parte din secolul XX…

Winamp – Ce altceva? (Ce ascultam – THE CARS…..? )

Microsot Word 2000. Office 2000 a fost lansat în iunie 1999.

Microsoft Outlook – Un Outlook mai avansat decat versiunea „Express” care venea la pachet cu Internet Explorer

The Bat! Un client de email care există încă și în ziua de azi. Este făcut ce frații nostri de la RIT Labs, Chișinău.

Total Commander – Firește! N-are cum sa fie PC-ul meu fara TC. Pentru cei care au lucrat in DOS cu Norton Commander, TC a fost o alegere naturala. Mi-e si acum greu sa copii fișiere utilizând Windows Explorer sau alta interfață. * Inițial Total Commander purta denumirea de Windows Commander, dar dupa niște dispute legale domnul Christian Ghisler, autorul, a fost nevoit să renunțe la partea „Windows” din denumire.

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.