Zeitgeist: Addendum – teoria consipiratiei cu adaugiri

March 9, 2009

Zeitgeist - The MovieLansat în 2007  Zeitgeist: the movie este un film documentar care a reuşit să nu treacă neobservat în ciuda resurselor minime cu care a fost realizat.   Documentarul este produs da capo al fine de catre Peter Joseph un tanar (probabil undeva intre 30 si 40 de ani) american din Carolina de Nord nascut într-o familie din clasa mijlocie dupa cum putem afla de pe site-ul dedicat seriei. Pina acum numai prin intermediul Google Video filmul a avut 50.000.000 de vizualiari şi a fost tradus in 23 de limbi.

Filmul este structurat in trei părţi unde sunt disecate urmatoarele subiecte:

 • Partea I – “The Greatest Story Ever Told” – despre creştinim şi cum că acesta ar fi o mixtură dintre alte religii antice, astrologie şi tradiţii. Greu de digerat pentru orice creştin.
 • Partea a II-a “All the World’s a Stage” – despre evenimentele din 11 septembrie 2001
 • Partea a III-a “Don’t Mind the Men Behind the Curtain” – despre bani şi dobânzi

Ce inseamna Zeitgeist?

Zeitgeist face referire la starea de spirit dintr-o anumită perioadă de timp.

Zeit⋅geist – noun German.

the spirit of the time; general trend of thought or feeling characteristic of a particular period of time.

…and now the movie:

The Addendum – continuarea  vine şi cu o soluţie…

The Addendum a fost lansat in octombrie 2008. La fel cum Terminator 2 a fost considerat o continuare mai bună decât filmul original la fel putem spune şi despre Zeitgeist Addendum.

Probabil cea mai interesantă parte din tot filmul şi destul de bine documentată este cea cu privire la mecanica banilor, cum sunt creaţi acestia şi cum politica monetară bazată pe imprumuturi-datorii-dobânzi ne face sclavii sistemului.

Mai mult filmul propune şi o miscare, iar salvarea noastră pare să fie schimbare fundamentală a economiei actuale dintr-una capitalistă într-una bazată pe resurse…

Comentarii

Avem 5 comentarii la articolul “Zeitgeist: Addendum – teoria consipiratiei cu adaugiri”

 1. pinzaru on March 9th, 2009 2:32 pm

  Recomandare: nu trebuie sa preluam aceste documentare in forma lor bruta si sa ne multimim cu cea a gandit Peter Joseph pentru noi. Unele aspecte sunt exagerate, unele mai putin documentate dar pe ansamblu se ating niste puncte sensibile care ne dau de gandit.

 2. aerosoul on March 12th, 2009 10:00 am

  Vezi ca a aparut un material semnat Peter Joseph..The Zeitgeist Movement: Orientation Presentation

 3. pablo on March 23rd, 2009 2:34 pm

  Discutii fara o demonstratie serioasa, concluzii fara a lua in calcul categoriile problemelor si maselor caruia le sunt adresate =nimicnicie .
  Am invatzat asta din ceea ce fac, meditez……studenti….nu le pot vinde gogosi si nici nu ii pot aburi…efectiv trebuie sa-i “fac” buni….fa si tu la fel…ca de rahatzisme suntem full.

 4. admin on March 26th, 2009 1:25 am

  Obama porneşte tiparniţa de bani

  Joi, 26 Martie 2009

  Fostul economist-şef al BM, crede că preşedintele SUA vinde viitorul copiilor americani.

  Planul american în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, prin care se urmăreşte cumpărarea activelor toxice din piaţă, va duce poporul american la robie, a declarat fostul economist-şef al Băncii Mondiale Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel. De unde provin aceşti bani? Ei vor fi tipăriţi de banca centrală americană – Federal Reserve System (Fed). Mecanismul este unul destul de complex. Fed va cumpăra masiv titluri de trezorerie ale statului american, pentru a avea acoperire pentru noii bani emişi.

  [Citeste articolul complet in EVZ]

 5. pablo on April 7th, 2009 2:01 pm

  inca ceva….interesant pt rasa umana …pot directiona cel mult prin doua linkuri ;
  http://www.youtube.com/view_play_list?p=9242F11611F63F39
  http://www.youtube.com/watch?v=5akOESmaSLk&feature=PlayList&p=61376B4F58F324C5&index=0&playnext=1

  si inca o chestie interesanta ..demna de gandirea unui reta de gradinita: conqistadorii……stiau de existenta astecilor si stiau si unde sunt……desi prea tarziu s-a dat “presei” medievale descoperirile magnifice ..in materie de geografie.

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.