CPU-Z stie tot

March 12, 2009

CPU-Z este un mic utilitar care ne oferta informatii cu acuratete despre procesor, placa de baza si memoria RAM. Acesta este continuu imbunatatit ceea ce face ca ultima versiune 1.50 sa fie la curent cu cele mai noi microprocesoare sau chipseturi cum ar fi AMD Phenom II sau chipsetul 740i de la nVidia.

Despre procesor

Pe langa frecventa procesorului mai putem afla numele de cod al acestuia, cantitatea de memorie cache incorporata, tehnologia de fabricare, voltajul, tehnologiile incorporate, multiplicatorul, familia, revizia, etc.

CPU-Z 1.50

Despre placa de baza

La aceasta sectiunea suntem informati despre producatorul placii de baza, modeulul acestia, chipsetul placii de baza (Northbridge), producatorul BIOS-ului precum si versiunea si data acestuia. De asemenea sunt informatii si despre bus dedicat placii grafice, PCI-Express sau AGP.

CPU-Z 1.50 despre placa de baza

Despre memorie

Aici putem afla tipul memoriei RAM, daca aceasta functiona in mod dual chanel, ratia FSB:DRAM, precum si latentele. La sectiunea SPD1  putem afla informatii aditionale despre memorie cum ar fi producatorul, data fabricatiei, serialul memoriei aceasta în măsura în care producatorul a avut grijă să scrie înregistreze aceste informatii.

CPU-Z 1.50 despre memoria RAM

  Download

Descarca ultima versiune:

CPU-Z 1.50

 1. Serial Presence Detect, este o tehnolgie standardizata de accesare a specificatiilor tehnice ale unui modul de memorie RAM []

Comentarii

Avem 7 comentarii la articolul “CPU-Z stie tot”

 1. MDC on March 30th, 2009 9:41 pm

  Folosesc de mult programelul asta dar acum ma baga in ceata cu unele informatii. Am facut overclock la procesor si in Windows imi arata ca am 3.19 ghz iar CPU-Z imi arata doar 2.66 Ghz. Pe cine sa cred? 😀

 2. admin on April 1st, 2009 10:11 am

  Calculul frecventei procesorului indiferent de ce zice Windows sau al utilitar il faci dupa formula: FSB x MULTIPLICATOR – nu ai cum sa dai gres. Totusi dintre raportarea pe care o face Windows-ul si CPU-Z mergi pe mana CPU-Z.

 3. ram on July 16th, 2009 8:21 am

  am un laptop evo n610c,cu memoria RAM de 256MB si 266 Mhz pe care am instalat o memorie de 512 MB si 333 Mhz credeti ca este ok ?

 4. admin on July 16th, 2009 10:12 pm

  In mod normal nu ar trebui sa fie niciun fel de incompatibilitati. Ambele module vor functiona la o freventa de 266 Mhz.

  Informatii detaliate despre memoria RAM – gasesti aici.

 5. Gabriel M. Cismaru on February 22nd, 2010 11:22 am

  CPU-Z stie tot ?!

  Nu cred. Descarcati SIW (System Information for Windows), program scris de un ROMAN, Gabriel Topala, care traieste acum in Canada, si o sa va convingeti ca am dreptate.

  Cu stima,
  CMG

 6. Iulian on July 10th, 2011 8:25 pm

  Am un PC cu RAM original din el 512mb si am 2 sloturi pentru placute.PC este intel pentium 4 ,3.00GHZ 2.99GHZ.Eu as dori sa-mi cumpar 2 placute RAM de 2Gb fiecare si sa le adaug in PC.Crezi ca ma poti ajuta spunandu-mi daca este bine ce fac ?Daca doresti alte detali nu exita sa ma contactezi pe adresa mea de email.O zi buna

 7. GABRIEL on January 22nd, 2012 2:05 pm

  am 2 placi a cite 2 giga de ram folosesc una in momentul cind vreau sa introduc a doua placa de rami nu mi se mai imi recunoaste placa video de la ce sa fie este cumva placa de baza de vine este un model mai vechi am schimbat si procesorul este unul nou INTEL GENNUINE DE 1.60 GHz va rog ajutatima multumesc

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.