Nisis Easy Pen graphic tablet

August 19, 2008

Tableta grafica Nisis

NISIS1 Easy Pen Graphic Tablet G5

Technical Specifications

 • Active Area: 8″ (20.3cm) x 6″ (15.2cm)
 • Physical Size: 12.2″ (31cm) x 11.3″ (28.7cm) x 0.35″ (0.9cm)
 • Power Consumption: 0.35 Watts (70mA)
 • Weight: 747gm (with cable)
 • Resolution maximum: 3048 lpi/120 lpmm
 • Maximum Pressure levels: 512
 • Accuracy (overall with pen): 0.42mm
 • Cable Length: 1.5m
 • Batteries required in pen: 1 x AAA
 • Pen current consumption: 0.08mA (about 12 months per battery)
 • Report Rate: 158 reports per second

Ca pozitionare pe piata EasyPen G5 face parte din clasa medie in privinta specificatiilor tehnice si a dimensiunilor – avand o suprafata de lucru de 20×15 CM. Trebuie remarcata si grosimea de numai 9MM care face ca tableta noastra sa fie cat se poate de transportabila in aceiasi geanta cu un laptop. Pretul este unul obisnuit pentru o tableta fara un brand puternic in spate (Wacom, de ex.) undeva in jurul sumei de 100$.

Software

Instalarea driverelor nu presupune nici un fel de dificultati, dupa conectare la portul USB tableta este vazuta ca una generica iar creionul se comporta ca un mouse veritabil avand si butoane ce indeplinesc functii precum cele de right click sau dublu clic.  In afara de compormentul butoanelor de pe creion, avem si posibilitatea de a seta diferite actiuni pentru cele noua “butoane” cu functii programabile prezente pe tableta. (de exemplu setand un buton pentru UNDO ne facem viata mult mai usoara)

Ca sa ne apucam de treaba trebuie sa deschidem un program de grafica care stie sa interpreteze si semnalele de presiune transmise de driver, altfel orice pen tool va produce pe ecran aceleasi rezultate ca si  cum l-am manevra cu mouse-ul. Programe precum Adobe Photoshop sau CorelDraw recunosc tableta fara sa facem vreo extrasetare asa ca ne apucam de creionat imediat.

Nisis pen pad

Creionul este fara fir si e alimentat cu baterie A3 care are autonomie de aproximativ 12 luni.  Creionul prezinta o priza foarte buna si aluneca usor dar din pacate da senzatia de fragilitate iar daca din greseala ne-am asezat pe el ne putem lua adio…

Nisis creion

Concluzii

Chiar daca nu prezinta acuratetea si unei tablete Wacom de 500 sau 1000 de euro iar software-ul din dotare este ca si inexistent, ne putem face treaba in conditii cat se poate de multumitoare si cu aceasta tableta la un pret imbatabil.

 1. Nisis? Nisis este un brand american cu rezonante din mitologia egipteana, care nu este prezent pe piata romaneasca. []

Comentarii

Avem 2 comentarii la articolul “Nisis Easy Pen graphic tablet”

 1. Andrei on December 25th, 2009 3:54 pm

  Si la noi s-ar gasi?

 2. admin on December 26th, 2009 11:48 pm

  S-ar gasi, pina la urma tableta din prezentata e una oarecare. Nu o gasesti sub aceasta denumire dar gasesti ceva din aceeasi clasa.

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.