Oferta componente. Cel mai tare computer pe care il putem comanda in aprilie 2007 de la un magazin local

April 21, 2020

Inainte ca internetul sa puna stapanire absoluta peste planeta si sa ne schimbe definitiv obiceiurile, cine-si dorea un PC nou sau diverse componente se prezenta la show room-ul unui magazin local, in general insotit de o cunostinta, aka specialistul.

Ajuns la magazin, cumpărătorul studia oferta printata fata/verso pe A4, cu fonturi mici-mici și sublinia cu un pix componentele dorite, apoi un angajat confirma daca produsele cu pricina se găseau chiar in stocul magazinului. În cază că nu se găseau, de regula se ajungea la un compromis. De exemplu, am comandat cu un PC cu 32MB RAM si l-am luat acasa cu 16MB. Initial am optat pentru 32MB EDO pe o placa socket 7 cu chispet Intel TX si un Pentium 233MMX, dar pentru ca placa avea si sloturi pentru noile DIMM-uri SD-RAM cei de la magazin mi-au pus un DIMM de 16MB (mai rapid ce-i drept), ca asta aveau pe stoc, miscare care nu a fost tocmai pe gustul proaspat lansatului Windows 98. In jocul acestor compormisuri intervenea adeseori si dorinta arzatoarea a cumparatorului de a-si petrece acasa prima noapte cu noul sau PC (de regula, spre sfarsitul anilor 90, chiar primul PC). Pe de alta parte, in anii 90 produsele la comanda ajungeau cu intarziere, vorbim de reteaua de distributie din anii 90, cand abia apareau firmele de curierat private.

Acest obicei al ofertelor scrise a ramas standard si dupa anii 2000, chiar si dupa ce internetul devenise ceva absolut obisnuit, drept dovada aceasta oferta din aprilie 2007 descarcata de pe internet dar prezenta si in forma fizica.

Asadar, sa ne punem in pielea clientului care venea la acest magazin local in aprilie 2007 si voia sa-si faca cel mai tare PC posibil, asa… ca sa stie tot cartierul! Pe oferta cu pricina se gasesc unele componente scumpe dar nu se gasesc chiar ultimele noutati, cum ar fi Core 2 Q66600 lansat in ianuarie 2007 sau Q6700 proaspat lansat chiar in luna aprilie. Din nou vorbim de Romania, de un mgazin local, care avea in vedere puterea de cumparare a romanului abia intrat in UE.

The mainstream 65 nanometer Core 2 Quad Q6600, clocked at 2.4 GHz, was launched on January 8, 2007 at US$851 (reduced to US$530 on April 7, 2007).

Sa ne intoarceam in timp pentru oferta lunii aprilie 2007:Comentarii

Un comentariu la articolul “Oferta componente. Cel mai tare computer pe care il putem comanda in aprilie 2007 de la un magazin local”

  1. Crantz on May 7th, 2020 9:37 am

    Imi aduc aminte cu placere de memomentul cand intram intr un magazin de calculatoare. Daca ai si niste oferte mai vechi dinainte de 2000 posteaza le aici. In anul 2001 stiu ca mi am luat un PC cu procesor Duron sunt curios care erau preturile.

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.