Marimea conteaza… formatul mini (CD&DVD)

July 20, 2008

Formatul Mini

Marimea conteaza…

Mini CD-urile sau mini DVD-urile sunt discuri optice multifuncţionale de buzunar. Diferenţa dintre un disc standard şi unul mini este de 4 centimetri în diametru, fapt ce a dus implicit şi la diminuarea capacităţii de stocare cu aprox. 60%.

Chiar dacă formatul mini se prezintă cu o capacitate de stocare mult diminuată utilitatea acestuia nu poate fi pusă la îndoială. Un disc mini poate fi folosit pentru stocarea de zi cu zi a datelor, putând fi foarte comod de transportat chiar şi în buzunar, dar poate fi folosit şi împreună cu o serie de echipamente portabile compacte, special concepute pentru acest format.

Cum se folosesc discurile mini?

Formatul mini poate fi folosit împreună cu orice unitate optică de citire/scriere modernă. Nu trebuie decât să introduceţi discul în tavă de preluare, în locul special creat.
Există şi adpatoare în care puteţi insera un mini CD sau DVD pentru a-l transforma într-un disc stanadard de 12 CM. Aceste adaptoare sunt o idee bună dacă unitatea dumnevoastră ori nu acceptă formatul mini, ori crează probleme atunci când folosiţi astfel de discuri.

Cererea pieţei pentru mini CD-uri sau mini DVD-uri nu este la fel de mare ca şi pentru formatul standard, iar acest fapt menţine preţurile la un nivel ceva mai ridicat faţă de discurile standard cu o capacitate mai mare de stocare. În cantiăţi mari aceste discuri sunt în mod evident mai ieftin de produs, motiv pentru care unele companii oferă astfel de discuri conţinând material multimedia promoţional, cataloage de produse, software demonstrativ, prezentări etc.

O altă aplicaţie populară a acestui format o reprezintă cărţile de vizită multimedia. Pentru acestea sunt folosite în special un format rectangular de disc, cu capacitate de stocare de aprox. 30 MB pentru formatul CD.

Specificatii:

Formatul Standard

Fomatul Mini

Diametru

12 cm

8 cm

Capacitate de stocare CD

~700 MB

~210 MB

Capacitate  de stocare DVD

4,7 GB

1,47 GB

Comentarii

Un comentariu la articolul “Marimea conteaza… formatul mini (CD&DVD)”

  1. Jonathan on December 12th, 2015 2:37 am

    buna ziua! sunt insarcinata in 32 de satamapni si as dori sa recoltez celule stem. inca sunt in etapa de cercetare, pentru a lua cea mai buna alegere. sunt din vaslui, insa voi naste in Iasi. de 3 satamapni tot caut informatii si citesc site-uri si forumuri despre tot ceea ce inseamna acest subiect. as dori daca se poate sa imi transmiteti prin email cateva detalii si datele de contact ale reprezentasntului dumneavoastra de pe zona. as dori sa inchei contractul pana la sfarsitul anuluim-ar interesa sa stiu:1. costuri pentru pachetul 3 atat in rate cat si integral2. discounturile de care pot beneficia si in ce conditii3. un draft de contract4. cum putem proceda pentru a semna contractul5. daca exista plati anticipate6. daca preturile sunt fixe pe o perioada de 18 ani sau variaza in functie de schimbarile economice7. daca stocati si endoteliale8. in cat timp se face transportul probelor la banca si cum pot verifica acest lucru.9. un draft de contract10. cine ridica kitul si in cat timp de la nastereastept cu deosebit interes raspunsurile dumneavoastra!va multumesc frumos!

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.