League of legends – cafteala multiplayer 5 vs 5

June 10, 2010

« 1 2 | Vezi toate paginile»

Ce se întâmplă dacă mor?

Atunci când mori, revii în bază și durează (în funcție de nivel) câteva zeci de secunde până reintri în joc. Dacă echipa adversă a ajuns în baza ta și ți-a omorât toți coechipierii, are așadar cale liberă să distrugă turetele și Nexusul pentru că n-o să fie atactă decât de minioni, care după cum știm deja – sunt foarte utili, dar nu fac mare deranj.

Venituri

Pe parcusul jocului acumulați bani sub formă de „gold”. Banii provin din trei mari surse:

1) venitul minim garantat, un fel de ajutor social prin care primiți la fiecare 5 secunde o sumă mică de bani – în timp se adună

2) prin omorârea minionilor adverși – o sursă mult mai consistentă de bani provine din lichidarea minionilor adverși. Când minionii se omoară între ei nu primiți bani pentru că vă aflați prin preajmă, ba chiar ați dat și o mână de ajutor.  Efectiv, trebuie să omorâți minionul ca să primiți „gold”-ul aferent. Jucătorii care știu să dea lovitura fatală minionilor au venituri mai consistente. Se întâmplă să loviți un minion de 2-3 ori dar lovitura fatală să fie dată de un minion aliat și să pierdeți banii. 18gold de la un minion, 20 de altul și tot așa, apoi vă întrebați de ce adversarii au arme mai puternice? Soluția? Loviți minionii când mai au puțină viață și sunteți siguri că-i lichidați.

3)prin omorârea campionilor adverși – aici vorbim de bani frumoși. Un campion advers poate valora cat 15-20 de minioni.

Ce fac cu banii?

Banii sunt folosiți pentru a cumpăra obiecte magice. Aceste obiecte vă pot oferi extra-protecție sau pot face „damage” mai mare, față de abilitățile de bază ale un campion. Puteți folosi o combinație câteva obiecte de atac și câteva de protecție, dar nu mai mult de 6 în total. În general, e bine să vă specializați, unii din coechipieri să se echipeze doar cu item-uri de atac și atunci când au ocazia să facă prăpăd, iar alți coechiperi doar cu item-uri de protecție. Obiectele pe carele le cumpărăm, depind și de tipul campionului, iar cei de la RIOT s-au gândit că e bine să afișeze o listă de obiecte recomandate pentru fiecare campion în parte.

În mod firesc, obiectele care oferă ceva mai multe avantaje costă și cel mai mult. Pentru că veniturile sunt limitate la începutul jocului la 500 gold și chiar dacă omorâți minioni și alte creaturi nu vă permiteți să cumpărați o sabie magică de 3200 gold. Pe de altă parte nici nu puteți aștepta până strângeți acești bani și până atunci să mergeți cu mâna goală la luptă. În aceste condiții, cumpărarea de obiecte este concentrat pe posibilitatea combinații + upgrade: luați un element de 450 gold, pe care-l upgradați într-unul  de 900 gold (care oferă ceva în plus), apoi cumpărați alt elemnt magic de 1200 gold, în total ați cheltuit 2100 gold. Ei bine, dacă mai dați în 1100 gold puteți transforma elementele anterioare într-unul singur de 3200 gold, adică sabia de care am pomenit adineaori.

Cum fac până la urmă cu Nexusul?

Ei bine, după cum am spus, Nexusul e o construcție care trebuie distrusă ca să câștigi jocul. Ca să poți ajunge la Nexus e necesar să distrugi turetele adverse – care sunt câte trei pe fiecare „lane” + 2 două turete care apără chiar Nexusul. Trebuie să distrugi măcar 5 turete și un inhibitor ca să te poți atinge de Nexus. Nicio problema, în 20-30 de minute se rezolvă, dacă echipa adeversă nu este cumva mai bună…

Normal vs ranked?

Jocurile normale și cele ranked se joacă în principiu la fel, cu excepția că în ranked toți campionii trebuie să fie diferiți. Adică dacă un campion este luat de către o echipă e scos din joc. „Ranked” este practic un campionat care se joacă pe puncte, dar nu e chiar ca fotbal. Când câștigi primești puncte, când pierzi ți se scad punctele puse în joc. Când faci 100 de puncte te califici pentru o divizie superioară, când scazi sub 0 puncte ești retrogradat într-o divizie inferioară. Teoretic poți juca cu cei mai buni jucători din lume, iar dacă ai ești parte dintr-o echipă te poți califica la „europene”, respectiv mondiale. Și la fotbal, teoretic, o echipă de liga a IV-a poate ajunge în cupele europene. E chiar foarte simplu: câștiga meciurile de cupă în divizia sa, apoi pe cele din liga a III-a, a II-a până ajunge să câștige cupa și uite așa avem in Europa League ca reprezentantă pe Avântul Bârsana. În practică lucrurile stau altfel, cam așa și-n League of Legends…

« 1 2 | Vezi toate paginile»

Comentarii

Avem 30 comentarii la articolul “League of legends – cafteala multiplayer 5 vs 5”

 1. Ra2_Steaua on July 17th, 2010 9:34 am

  Sal!!! Crezi ca merge pe un Radeon 9800 PRO? Stiu ca placa asta era foarte tare dar acum vreo 5 ani… Am incercat cu un Radeon 9550 dar nu a pornit. Un amic mi-a oferit gratis un 9800 PRO dar vreau sa stiu daca merge ca sa nu ma complic.

 2. admin on July 19th, 2010 7:38 pm

  Teoretic, trebuie sa mearga pe amandoua – jocul cere minim Pixel Shader 2.0 si atat 9550 si 9800 sunt din aceeasi generație si au PS 2.0. In schimb pe 9800 PRO care e pe 256 bit trebuie sa mearga chiar bine! Reinstalează Windows, DirectX, drivere etc – daca nu ti-a pornit e din alte cauze si nu pe baza de hardware. Sa nu-ti faca probleme si antivirusul, trece-l pe `game mode` daca are optiunea asta sau dezactiveaza-l.

 3. EM on August 2nd, 2010 3:46 pm

  Eu il joc pe un laptop Asus K42J si chiar merge bine. Placa video e GeForce 310M de 1 giga dedicat, care e destul de low asa ca si clasa dar e mai buna decat aia on board si am peste 60 fps la 1366×768. Apropos, m-am specializat pe Ashe si Morgana.:D (user emixxl98)

 4. lefantu__ on August 19th, 2010 5:53 pm

  Am jucat pina am ajuns la lvl 8 dar nu imi place deloc grafica, pe un 8800GTS cu grafica maximizata tot arata ca niște desene animate. Nu vreau sa arate ca si Crysis dar e slabuta rau grafica pentru 2010.

 5. Vev99 on August 20th, 2010 3:30 pm

  Am incercat jocul pe un Q6600 dar se misca extrem de prost. Am sub 30 de frameuri si placa video nVidia 7900GS nu e chiar panarama. Vreau sa zic ca am reinstalat Windowsul si tot la fel imi face, indiferent daca joc pe setari low sau full.

 6. admin on August 21st, 2010 8:35 am

  @Vev99 e posibil sa ai o supraincalzire la procesor, sa nu fi sarit coolerul si sa stea doar in 3 picioruse sau chiar mai putine si astfel sa fie un contact partial intre radiator si procesor. In Windows s-ar putea sa nu-ti dai seama, dar cand sta 100% in joc procesorul intra in protectie (ca sa nu iasa fum) si ruleaza la o frecventa inferioara, incopatibila cu gameplay-ul fluent.

 7. Madalin on August 29th, 2010 9:41 pm

  E misto cand te joci parte in parte cu altii de level mic. La inceput aveam impresia ca sunt tare! Acum sunt level 30 si cand intra cate un Jax sau Master prea fedati nu mai e asa fun ca nu pot sa le faci nimic.

 8. Katarina on September 20th, 2010 2:54 pm

  Eu joc cu Katarina – asasina. E un campion simplu pentru ca omor la greu si reusesc sa scap aproape de fiecare data. M-am plictisit deja, incerc sa ma invat cu Leblanc.

 9. Mezoo on September 22nd, 2010 9:14 am

  Am facut o pauza de LoL pina nu schimba astia cablurile la net. Pingul e ok dar ma deconectez fara numar. Jumatate de meciuri le pied din cauza netului. Sunt la o retea de cartier (Delta) care a fost cumparata de RCS dar acum parca merge si mai prost. Astept sa schimbe cablurile, switch-urile, sa faca ceva. Sfatul meu, nu jucati daca aveti net prost.

 10. Marian on September 29th, 2010 9:36 am

  Am un calculator dual core AMD 4800+, 1.5 giga ram si o placa video nVidia FX5200 128 cu 128. Vreau sa duc calculatorul asta la tara. Nepotul meu a zis clar ca vrea sa joace jocul asta dar nu sunt convins ca o sa mearga foarte bine. Eu joc doar Call of Duty care se misca bine spre foarte bine. Ce upgrade mai trebuie sa ii fac?

 11. admin on September 30th, 2010 2:13 pm

  Procesorul si memoria RAM sunt in regula. Placa video e jale: 1) e model 2003 2) e prima generatie care suporta Pixel Shader 2.0 3)e cea mai slaba din serie, nu exista ceva mai slab in seria Geforce Fx 5xxx. Iti recomand un HD4850: https://www.pinzaru.ro/13/this-is-spartaaa-radeon-4850/ – sunt aparute acum 2 ani dar inca foarte valabile si am vazut la preturi f bune.

 12. LOOOOOOOOL on October 2nd, 2010 9:55 am

  Pe un Radeon HD4730 care e mai slab decat 4850 si joc LoL pe setarile maxime la 1680×1050. Am dat tot la maxim inclusiv Anti Aliasing si stau lejer in 100fps. Jocul se misca bine daca ai componente noi, nu din gama de top, dar sa fie ca vechime de 2-3 ani maxim.

 13. Cristi on October 22nd, 2010 1:04 pm

  Dupa multe CS 1.6 am zis sa incerc si altceva pentru ca m-a rugat un amic sa fac echipa cu el. Parerea mea e in LOL nu e 100% skill cum e la Counter. La CS trebuie sa ai o mana buna si putina strategie. La Lol trebuie sa stii campionii, sa stii ce itemuri sa cumperi, sa cumperi un item ca sa combati alt item, sa joci cu un campion care poate sa contracareze alt caompion. Skill e maxim 25%. Practic e ca la scoala, trebuie sa vii cu lectia invatata si foarte multi jucatori noi nu cred ca vor avea rabdare sa invete cum merg lucrurile.

 14. CoCoCanal on October 22nd, 2010 6:42 pm

  @Cristi vorbești prostii! Iti trebuie skill la LOL, cu galeata! Bine, la inceput obtii rezultate mai bune daca cunosti mai bine campionii, in special ce abilitati are fiecare. Dupa ce avansezi si ai multe jocuri esti cuplat cu alti jucatori de nivel cu tine si aia stiu si ei cu ce se mananca. Deci…. singura metoda sa invingi e sa ai mai mult skill, sa poti sa te feresti de o lovitura sa faci un flash cu trebuie, sa stii cand cineva are spellurile in cooldown. Capisci?

 15. Cristi on October 22nd, 2010 7:39 pm

  Nu am ajuns la nivelul ala incare se joaca doar pe skill, sunt level 28 si la nivelul meu…castig mai mult pe cunostinte pe care le am decat pe nu stiu ce skill extraordinar.

 16. Heimer on January 6th, 2011 8:50 am

  Am facut echipa cu un verisor acuma de sarbatori si a fost fain in 2. Varu statea mai mult prin tufisuri cu Nidalee si incearcam ambuscade. Ce nu-mi place e ca poti sa pierzi daca ai variatii de retea. Am avut cand ping mic, cand mare. Locuiesc in Ulm (Nemția) si netul e in general OK dar cred ca e problema de servere de LOL. Ar trebui sa mai bage bani in servere. Pe youtube daca intri si se incarca un clip in 5 minute nu te mai uiti deloc.

 17. HalepFTW on January 29th, 2011 2:57 pm

  E doar o copie de DOTA la care se face si multa reclama! Prefer sa joc WoW pina pic decat Liga legendelor ratate!

 18. And on March 14th, 2011 7:01 pm

  Ce campioni folositi mid cel mai des contra Katarina? Eu am o problema cu ea mi se pare foarte scarboasa ca nu am timp sa reactionez.

 19. CoCoCanal on March 14th, 2011 8:05 pm

  Contra Katarina ai nevoie un campion care s-o scoata din ultimata. Eu aleg Fiddle contra Kataria si pot s-o scot din ultimata. Primesc hate la faza asta dar e o solutie buna in jocul de echipa.

 20. Gia on May 25th, 2011 11:18 am

  Pffff…..(%#$@!) imi da eroare la instalare si nu stiu ce sa fac………… Am dat repair, am dezinstalat, am desrcarcat din nou. Ati patit si voi?

 21. CoCoCanal on May 25th, 2011 10:56 pm

  Pentru Gia: instaleaza pe D: sau alta litera, este posibil sa ai bad-uri pe C.

 22. Amir on June 30th, 2011 4:31 pm

  A incercat cineva sa joace de pe hotspot mobil? Urmeaza sa lucrez intr-o zona fara retea si nu stiu daca sa comand un router cu cartela SIM de la Vodafone. Am incercat de pe stick Digi dar aveam ping de 250ms si nu mi-a placut deloc. Daca de pe router ar fi sub 100 ms as fi multumit.

 23. guru on August 1st, 2011 9:49 pm

  Fa un hotspot de pe telefonul mobil pe Voda si vezi cum se misca, nu cred ca o sa fie mare diferenta fata de un router dedicat. La anul am inteles ca o Vodafone o sa introduca prima retea 4G si o sa fie alta mancare de peste! Pe 3g nu poti sa te astepti la minuni.

 24. Amir on August 21st, 2011 8:57 am

  Mi-am luat un Samsung Galaxy SII care e tare pe partea de wireless: ==WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot==si am facut hot spot. Daca il lasi pe baterie se duce intr-o ora cred. Mi-a mers acceptabil, aveam 130ms ping, se misca bine, nu simteam lag. Nu am luat in calcul ca s-ar putea sa ma sune cineva cand ma joc :)))))))))))))

 25. Machoman on March 12th, 2012 10:47 am

  Stie cineva cum sa fac să nu mai am lag în joc?? Am un sitem un sistem nou luat din Altex i3-2100, 8GB RAM si placa video GTX260 pe care o am de vreo 2 ani dar e inca in top 10. Pe sistemul asta ar trebui sa zboare Lolul dar am 30-40 fps pe medium si daca dau pe low tot cam pe atat.

 26. guru on March 12th, 2012 6:29 pm

  @Machoman – e posibil sa ai un virus care iti tine procesorul in 100%, asa cand te dai prin Windows e posibil sa nu-ti dai seama, dar cand procesorul e pus la treaba isi arata limitele.

 27. Mij on June 16th, 2012 3:12 pm

  E misto jocul in echipa si mult mai tactic fata de CS. La Counter daca dai peste un camper care sta dupa o cutie mori si tu si coechiperul in 2 secunde si degeaba comunicati. La lol tactica e diferita, nu poti muri chiar asa instant decat mai pe final dupa ce s-au fedat toti.

 28. guru on June 16th, 2012 6:13 pm

  @Mij – corect, aici se comunica mai mult, „vezi ca eu stau in tufis”, ”vezi ca e gata ultimata”, ”da-i stun acum” si tot asa. Cand joc support cu Ashe tot timpul comunicam cand dea stun cu ultimata.

 29. ZigaZiga on November 21st, 2012 4:54 pm

  Joc de 2 luni cu Ziggs si castig mid in prostie, lumea nu stie sa se fereasca de bombe. Sigura cu care am meciuri mai nasoale e Ahri, dar doar daca e smurf.

 30. Valorant – sau ce se întâmplă dacă mixăm League of Legends, Counter-Strike și Fortnite | pinzaru.ro on October 24th, 2020 1:04 pm

  […] first person shooter” 5 vs 5 lansat de către RIOT Games, nimeni alții decât producătorii League of Legends. Pe lângă LoL, compania mamă – Tencent – mai deține o cotă parte și foarte […]

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.