Chemare in judecata pentru anularea certificatului de mostenitor care confirma imparteala voluntara si pentru refacerea impartelii

July 14, 2008

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Subsemnatul(a) …….., domiciliat(a) in …….., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul(a) ………., domiciliat(a) in ………., pentru:

– ANULAREA CERTIFICATULUI DE MOSTENITOR nr. ………. din ……….

eliberat de Notarul public …………. prin care s-a consfintit imparteala voluntara a succesiunii defunctului(ei) ………., decedat(a) la data de ……….., in ……….. cu ultimul domiciliu in …………….;

– EFECTUAREA UNEI NOI IMPARTELI pentru ca ……………

 


Motivele actiunii:

 

In fapt, fiind citati la Notarul public pentru dezbaterea succesiunii defunctului(ei), am cerut sa se ia act de invoiala intervenita intre noi, mostenitorii, cu privire la modalitatea impartelii bunurilor succesorale, ceea ce s-a si intamplat.

Examinand continutul acestei invoieli, prevazut in certificatul de mostenitor, constatam ca s-au strecurat o serie de erori cum ar fi …………. si in plus au fost omise unele bunuri, cum ar fi ……………, iar valoarea altora este mult mai mare (sau mai mica), incat se impune anularea certificatului de mostenitor si refacerea impartelii.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 83 si 88 din Legea nr. 35/1995.

Dovada actiunii o fac cu raspunsurile la interogatoriul ce urmeaza sa fie luat paratului, acte si martori.

Depun actiunea in dublu exemplar pentru a fi comunicata paratului, chitanta de plata taxei timbru in valoare de ……… lei si timbrul judiciar in valoare de ………. lei.

 

Data depunerii

…………..

Semnatura,

……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ………………..

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.