Chemare in judecata pentru incredintarea copilului minor

July 14, 2008

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Subsemnata(ul) ………… domiciliat(a) in …………., in numele si ca reprezentant(a) legal(a) a copilului meu minor ………., chem in judecata si personal la interogatoriu pe sotul(ia) parat(a) ………… domiciliat(a) in …………, pentru

INCREDINTAREA COPILULUI MINOR

urmand ca, prin hotararea ce veti pronunta, sa-mi incredintati mie spre crestere si educare pe sus-numitul minor. Cer, de asemenea, ca paratul(a) sa fie obligat(a) sa contribuie la intretinerea minorului si sa-mi plateasca cheltuieli de judecata.

 


Motivele actiunii:

 

In fapt, sunt casatorit(a) cu paratul(a) de la data de ………., iar din casatorie a rezultat minorul ………., nascut la data de ………..

Datorita unor neintelegeri ne-am despartit in fapt la data de …………. Minorul a fost luat de parat(a) si dus la parintii lui(ei). Acestia sunt in varsta, nu au locuinta corespunzatoare si conditii materiale suficiente pentru a asigura copilului o buna crestere si dezvoltare. Copilul a fost luat si dus la ei numai in scopul ca paratul(a) sa nu poata fi obligat(a) la intretinere, dovada ca nici acum nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului.

Avand in vedere ca pana in prezent copilul a fost crescut de mine, din care cauza imi este puternic atasat sufleteste, varsta sa, imprejurarea ca eu ma pot ocupa personal de cresterea si educarea lui, ca am conditii materiale mai bune decat paratul(a) si parintii sai, va rog sa-mi incredintati mie copilul spre crestere si educare.

De asemenea, va rog ca paratul(a) sa fie obligat(a) la intretinerea minorului, in raport de veniturile pe care le realizeaza si de nevoile copilului, precum si la cheltuieli de judecata.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 100 C. fam. raportat la art. 42 C. fam. care se aplica prin asemanare, si pe dispozitiile art. 107, art. 86 si art. 94 C. fam. cu privire la obligarea paratului(ei) la intretinere.

In dovedirea actiunii inteleg sa ma servesc de interogatoriul paratului(ei), de ancheta sociala pe care o va face autoritatea tutelara si de declaratiile martorilor: …………. ……………… ………………

Depun cererea de chemare in judecata in dublu exemplar, timbru fiscal in valoare de …….. lei si timbrul judiciar in valoare de ……… lei.

Anexez copia certificatului de casatorie si copia certificatului de nastere al copilului minor.

 

Data depunerii

…………..

Semnatura,

         ……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ………………

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.