Chemare in judecata pentru rezilierea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

July 15, 2008

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Subsemnatul(a) ………., domiciliat(a) in …………, chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul(a) ……….., domiciliat(a) in …….., pentru

 

REZILIEREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE

cu clauza de intretinere si obligarea sa la cheltuieli de judecata.

 

Motivele cerererii:

 

In fapt, prin contractul de vanzare-cumparare, autentificat sub nr. …….. din ………, am vandut paratului(ei) toate bunurile mobile si imobile, evaluate la suma de ……….. lei, cu obligatia pentru el (ea) de-a ma ingriji si intretine cu cele necesare traiului pe tot restul vietii mele.

De la data perfectarii vanzarii, paratul(a) s-a mutat in imobilul (casa), pe care i l-am vandut si se foloseste de toate bunurile mele. Cu toate acestea, refuza sa-si indeplineasca obligatia de intretinere pe care si-a asumat-o, eu fiind intretinut de alte persoane, care nu au nici o obligatie fata de mine.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 1639 si urm. C civ.

Va rog sa admiteti actiunea, sa desfiintati contractul si paratul(a) sa fie obligat(a) sa-mi restituie toate bunurile si sa-mi respecte dreptul de proprietate si posesie asupra lor.

In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului(ei), de proba cu acte si cu urmatorii martori: ………. …………. ………….

Depun prezenta cerere in dublu exemplar, copia contractului a carui reziliere o cer, timbru fiscal in valoare de ………. si timbrul judiciar in valoare de ……….. lei.

 

Data depunerii

…………..

Semnatura,

         ……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ……………….

Comentarii

Un comentariu la articolul “Chemare in judecata pentru rezilierea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere”

  1. Chemare in judecata pentru rezilierea contractului de vanzare … | IMOBILIARE PLOIESTI on July 25th, 2012 1:14 pm

    […] In fapt, prin contractul de vanzare-cumparare, autentificat sub nr. …….. din ………, am vandut paratului(ei) toate bunurile mobile si imobile, evaluate la suma de ……….. lei, cu obligatia pentru el (ea) de-a ma ingriji si intretine cu cele necesare … Adauga un anunt imobiliar chiar acum Citeste anuntul: Chemare in judecata pentru rezilierea contractului de vanzare … […]

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.