League of Legends – Zyra, zisă și grădinăreasa

August 11, 2012

Dacă e vară, Riot Games a lansat o eroină de sezon Zyra (se pronunță „Zaira”, cu accent pe r). Noua campioana  din League of Legends se ocupă cu grădinăritul și are în ajutor plante mortale care te atacă, te încetinesc, te țintuiesc locului, ba chiar te aruncă în aer și te atacă furioase. (R)

Pasiva – Rise of the Thorns

După ce moare, Zyra se transformă într-o plantă și-ți mai dă o ultimă lovitură zdravănă. Dacă ai puțină viață, poate să fie lovitura fatală. (se aplică la toți campionii din raza de acțiune)

Q – Deadly Bloom

Abilitatea de bază face magic damage într-o zonă circulară. Dacă acolo se găsește și o plantă (W) atunci planta se va transforma într-o „plantă mortală” în sensul că va ataca cu regularitate pentru câteva secunde sau până moare.

W – Rampant Growth

La câteva secunde, Zyra stochează semințe pe care le poate planta, după cum dorește. Așadar de pe W plasezi strategic semințele pe care le activezi cu Q sau cu E. W are și o pasivă care reduce cooldownul la rata cu care semințele devin disponibile. W, în principiu, îl maximizăm la urmă.

E – Grasping Roots

 Zyra trimite trimite înspre adversari un fel de rădăcini/plante cu care-i poate țintui locului. Root-ul durează până la 2 secunde, în funcție de nivel. La fel ca și în cazul „Deadly bloom” (Q) – dacă rădăcinile întâlnesc semințe – acestea se transformă în „plante mortale”. De data aceasta, „plantele mortale” nu numai că te atacă dar și te încetinesc. Sunt foarte utile, mai ales când încerci să scapi cineva care ține dinadins să se apropie de tine. E-ul e totuși relativ ușor de evitat de către adversari. E ca atunci când la 11 metri se zice că ai dat-o „telefonată”, în sensul că era evident că mingea vine într-o anumită direcție. Din acest motiv ca să folosești cu succes E-ul trebuie să anticipezi undeva va fi adversarul când ajung rădăcinile la el și să nu le trimiți fix în direcția curentă, pentru că le poate evita cu ușurință.

R – Stangelethorns

Ultimata Zyrei e chiar o armă puternică. Mai întâi Zyra face magic damage la toți inamicii într-o arie circulară destul de generoasă. Damage-ul inițial al ultimatei nu e chiar cine știe ce, dar ceea ce urmează e de luat înseamă: dupa 2 secunde, plantele chemate prin ultimată se vor strânge la un loc și vor arunca toți campionii în aer. Și asta nu e tot! Dacă ultimata a atins și alte plante sumonate cu Q sau cu E, acestea vor își vor crește foarte mult viteza de atac. Se poate folosi ultimata și-n stil kamikaze: dacă adversarii sunt mai mulți la un loc – te duci între ei -> plantezi plante cu W – > le activezi cu Q sau E -> dai drumul la ultimată -> faci damage la toți pe care-i prinzi raza ultimatei -> după 2 secunde îi arunci în aer și plantele încep să atace într-o nebunie – > în timp ce ei sunt preocupați să te termine – s-ar putea să ignore plantele -> dacă ești omorâtă mai faci damage și cu pasiva!

Acum și explicațiile oficiale:

YouTube player

 

 

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.