Asus Cerberus – mouse-ul de gaming deloc fioros

May 15, 2020

În mitologia greacă, Cerberul este un câine monstruos cu trei capete, considerat frate cu Hidra din Lerna și Leul din Nemeea. În gama de produse Asus, mouse-ul Cerberus este un un șoricel jucăuș care n-arată deloc înfricoșător, nici măcar la preț, fiind gândit undeva în gama de 30-40$.

Specificații și construcție

Cu tot cu firul de 1.8m, mouse-ul cântărește 155 de grame. Butoanele sunt tratate cu un coating cauciucat, foarte plăcut la atingere dar care, după o utilizare serioasă, va dispărea și va lăsa o urmă lucioasă mare cât degetul cu care am făcut poate milioane de click-uri. Pe laterale are o bandă cauciucată pentru a îmbunătăți prinderea. Totuși, când vine vorba de un mouse de gaming, „selling point-ul” lor e sensitivitatea. Ei bine, în această gamă de preț, specificațiile nu sunt grozave, dar măcar sunt de luat în serios pentru că vorbim de Asus. Altfel, e simplu să scrii pe o cutie că ai o sensitivitate de 6000DPI, cu atât mai mult dacă ești un brand no name și vrei să ieși în evidență. Asus Cerberus se laudă cu 2500 DPI, cam cât aveau mouse-urile de gaming de acum 15 ani. Însă, după cum vom vedea mai jos, prea mulți DPI, nu înseamnă neapărat că vom face „Penta Kill” în League of Legends.

2500 DPI? Doar atât?

Sensibilitatea unui mouse este măsurată în DPI, de la dots per inch. Cu cât este mai sensibil mouse-ul cu atât trebuie să-l mișcăm mai puțin pentru a transmite input-ul nostru. În același timp, dacă ne place să desenăm cu mouse-ul… mișcările noastre ar trebuie să fie redate mai fidel cu cât sensibilitatea este mai mare.

Mouse-urile cu pretenții de gaming, au în prezent peste 4000 DPI. Am și eu unul de la Logitech cu 8000DPI, dar la sensitivitatea maximă este practic inutilizabil, cel puțin pentru mine. Pe de altă parte, mouse-urile obișnuite au minim 800DPI. În aceste condiții, Cerberul nostru e de trei ori mai rapid decât un mouse obișnuit. Așadar, e de ajuns 2500DPI? Depinde de preferințe, dar pentru 99% din situații e mai mult decât suficient. Ba chiar e posibil nici să nu-l folosiți „la maxim”, pentru că s-ar putea să considerați că se mișcă prea repede și pierdeți din precizie. Când vine vorba de jocuri competitive, e nevoie de o perioadă de acomodare cu orice mouse, și e recomandabil să vă recalibrați mișcările începând cu o sensitivitate mai crescută.

Atunci când schimbăm sensitiviatatea (din butonul de lângă rotiță) se schimbă și culoarea de la logo-ul Cerberus. Nu scrie nicăieri manualul de utilizare care culoare corespunde cărei setări de sensitivitate.

Ofertă specială -65%

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.