Predarea bunurilor cuprinse in legatul particular

July 15, 2008

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Subsemnatul(a) ……….., domiciliat(a) in ……….., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul(a) ……….., domiciliat(a) in ………,

Formulez:

ACTIUNE PENTRU PREDAREA LEGATULUI CU TITLU PARTICULAR

 

urmand ca paratul(a) sa fie obligat(a) sa-mi predea din mostenirea defunctului(ei) ………., decedat(a) la ……….., in ………., cu ultimul domiciliu in …………… bunurile prevazute in legatul particular pe care defunctul(a) l-a facut in favoarea mea si anume ……………

De asemenea, cer obligarea paratului(ei) sa ma despagubeasca cu suma de ………. lei, reprezentand lipsa de folosinta a acestor bunuri pe perioada …….. si la cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.

Motivele actiunii:

 

In fapt, la decesul defunctului(ei) au ramas ca mostenitori legali paratul(a) si eu in calitate de mostenitori testamentari, asa cum reiese din actele ce le depun.

Bunurile care mi-au fost testate sunt: …………………………..

Desi am somat pe parat(a) sa-mi predea legatul refuza si drept urmare ma vad obligat sa-l chem in judecata si sa cer admiterea acestei actiuni.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 899 C. civ.

Dovada actiunii o fac cu interogatoriul paratului(ei), acte si martori.

Depun actiunea in dublu exemplar pentru a se comunica paratului(ei), chitanta de plata a sumei in valoare de ………. lei, reprezentand taxa de timbru si timbrul judiciar in valoare de ……….. lei.

 

Data depunerii

…………..

Semnatura,

……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ……………

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.