League of Legends nu va mai suporta Windows XP & Vista

December 22, 2018

Microsoft a încheiat oficial socotelile cu Windows XP în 2014. Povestea s-a repetat trei ani mai târziu cu Windows Vista. În aceste condiții, este chiar o minune că dezvoltatorul League of Legends, Riot Games, își retrage tocmai acum suportul pentru aceste sisteme de operare depășite moral.

RIOT Games a dezvăluit că începând cu luna mai a anului 2019, „League of Legends va înceta să suporte Windows XP și Windows Vista.” În comunicatul de presă se menționează că Microsoft nu mai asigură actualizări de securitate, ceea ce face „mai greu pentru noi să menținem o experiență sigură a League of Legends”, pentru un număr foarte mic de jucători.

Potrivit Riot, mai puțin de un procent din jucători folosesc încă XP, iar Vista este și mai puțin popular. Nu este totuși un număr nesemnificativ, însă, dacă presupunem că numărul de jucători menționat este precis, însemnă că aproximativ 800.000 de jucători League of Legends folosesc încă Windows XP.

Riot spune că patch-ul 9.9 va fi ultimul care acceptă sistemele de operare. Acest patch se va face la sfârșitul lunii aprilie, așa că până la momentul în care patch-ul 9.10 va ajunge la jumătatea lunii mai, jucătorii afectați vor trebui să se actualizeze la Windows 7, 8 sau 10, pe care Riot îl va sprijini pentru viitorul previzibil.

Dezvoltatorii Ligii nu sunt singurii care își retrag sprijinul pentru XP și Vista. Valve a anunțat recent că, începând cu luna ianuarie, Steam nu va mai rula pe acele versiuni de Windows .

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.