Abandonware: criza conservării jocurilor video

May 18, 2011

« 1 2 3 4 5 | Vezi toate paginile»

Sega of America a dezvăluit într-o intrare pe blogul corporatist că menține o cameră de depozitare cu dulapuri de arhivă de joc în sediul său din San Francisco. Cititorii blogului au arătat repede că, la examinarea imaginilor de arhivă a jocurilor postate pe blogul Sega, au fost găsite multe titluri inedite Dreamcast, inclusiv Dee Dee Planet, Far Nation , Propeller Arena și Real Race .

Multe contracte de dezvoltare și publicare au o etapă în care toate materialele sunt susținute. Povestea Sonic Spinball aduce o acțiune importantă, dar simplă, pe care dezvoltatorii și editorii ar putea acționa pentru a salva codul sursă care a fost crezut că a fost pierdut.

Acea acțiune simplă constă în dezvoltatori și editori care restabilesc contactul unul cu celălalt pentru a recupera codul sursă și toate activele proiectului pentru titlurile de jocuri video care au fost publicate cu ani în urmă. De exemplu, un editor din Statele Unite, Europa sau chiar Brazilia are cod sursă pentru un joc pierdut de dezvoltatorii săi originali?

Aceasta a fost o întâmplare obișnuită în industria cinematografică atunci când filmele originale și elementele sonore sunt remasterizate pentru transmisia DVD, Blu-ray sau TV. Elementele de film despre care se credea că au fost pierdute au fost redescoperite în bolțile de peste mări odată folosite pentru distribuția străină.

O înregistrare actuală între dezvoltatorul jocurilor video, editorul și membrii echipei de producție ar putea descoperi material care ar putea fi returnat proprietarului său de drepturi de autor, asigurându-și astfel securitatea pentru utilizarea viitoare.

Hawkins și Vavasour au subliniat, de asemenea, că emulatorii obișnuiau să aducă jocuri mai vechi în noile console și serviciile de abonare la jocuri online, este codul sursă și ar trebui, de asemenea, să fie susținute.

“Facem copie de rezervă și păstrăm codul sursă și elementele proiectului – deoarece ne este mai ușor să aducem tehnologia în alte platforme. În funcție de platforma țintă, putem re-scrie complet un emulator de la zero, dar este mult mai ușor de portat tehnologia noastră de emulare existentă în loc să reinventăm roata.

„Poate fi util să iei lecțiile pe care le-ai învățat de la un proiect și să începi de la un nou început – dar în orice caz, este important să salvezi codul sursă și să îl păstrezi în siguranță pentru oportunitățile viitoare”, spune Hawkins.

Vavasour menționează propriile emulatoare adăugând: “Emulatorul este și codul sursă și este supus aceleiași obsolescențe digitale ca și codul sursă al jocului inițial. Trebuie să continuați să copiați pe suporturi mai noi și să adaptați codul la noile mașini țintă, pe măsură ce apar.

„Primele mele emulatoare au fost proiectate pentru a rula în MS-DOS 4.x, scrise în editorul Tandy Deskmate, asamblate folosind Microsoft Macro Assembler 5.11 și stocate pe dischete de 5 1/4”. Practic, acum este inutil codul mort care ar trebui fie să fie portat, fie mediul MS-DOS 4.x în sine ar trebui să fie emulat doar pentru ca emulatorul să funcționeze. ”

Menținerea jocurilor arcade originale, cu monedă, hardware și software ale consolei este esențială pentru unii dezvoltatori pentru a identifica viteza și autenticitatea generală a unui joc atunci când îl relansează pe o nouă compilare de consolă sau un serviciu de abonare la jocuri online.

Terminal Reality este un dezvoltator responsabil pentru relansarea jocurilor SNK clasice prin compilări precum Metal Slug Anthology și SNK Arcade Classics pentru Nintendo Wii, Sony PlayStation 2 și PSP. Deși compania a avut acces la codul sursă pentru majoritatea jocurilor SNK, Mark Randel, CEO și tehnolog principal al Terminal Reality, a explicat că dezvoltatorii au urmărit originalele pentru a autentifica ceea ce lansau pentru toate cele trei console.

“Când căutam cartușe SNK ROM vechi, monitorizam în permanență eBay pentru un joc la care lucram la pop up. Am avut ceva noroc în timpul producției de Metal Slug, deoarece majoritatea jocurilor au apărut la licitație înainte de lansare. – deși nu ne puteam permite de fapt o copie originală a Metal Slug 1 “.

Terminal Reality a găsit cât mai multe cartușe ROM vechi și a cumpărat dulapuri arcade reale pentru a le introduce.

“După multe sesiuni de joc de seară târzie, veți ști doar când versiunea dvs. nu este suficient de aproape de original. Am rupt multe joystick-uri făcând acest lucru. Pentru că vorbim despre jocuri clasice și adorate, o mare parte din personalul QA a fost Jucătorii de școală extrem de hardcore. Ei știu încetinirea și încetinirea pixelilor care trebuie doar să fie acolo pentru a realiza autenticitatea! ” Spune Randel.

Autenticitatea înseamnă, de asemenea, accesul la materiale care au ajutat la introducerea jocurilor pe piață, de la reclame tipărite și TV, până la sigla titlului jocului. Aceste materiale nu numai că pot fi utilizate pentru a ajuta un dezvoltator să ia cunoștință de ceea ce dezvoltatorul și editorul inițial intenționau pentru joc, dar pot ajuta la inspirarea unor concepte actualizate pentru o reeditare. Pentru jucători au fost un stimulent suplimentar pentru a juca un joc video clasic așa cum explică Hawkins:

“Activele de producție clasice sunt foarte valoroase – deoarece pot fi utilizate pentru recompense în joc, promoții de marketing și alte elemente UI. Când am făcut Data East Arcade Classics pentru Wii, am permis jucătorilor să deblocheze lucrări de artă arcade clasice, pliante, bezele Și am considerat că aceasta este o modalitate drăguță de a răsplăti jucătorii pentru îndeplinirea anumitor obiective și a ajutat, de asemenea, să adăugăm o valoare suplimentară pentru redare. ”

Întrebarea care rămâne este unde se depozitează în siguranță toate elementele care alcătuiesc un joc?

Dezastrele și elementele naturale au jucat un rol în distrugerea istoriei jocurilor video. O examinare a acestei istorii dezvăluie cel puțin un dezvoltator important de jocuri video, Konami, a pierdut materiale valoroase de dezvoltare într-un cutremur major.

Partea a doua a locurilor unde jocurile merg la somn examinează ce s-a întâmplat cu Konami și diviziunile sale de dezvoltare a jocurilor când a fost prins în mijlocul uneia dintre cele mai grave catastrofe naturale din lume. Muzeele de jocuri video din întreaga lume dezvăluie, de asemenea, ce măsuri fac în salvarea artefactelor de jocuri video importante din depozitele de gunoi și amenințarea obsolescenței datelor.

« 1 2 3 4 5 | Vezi toate paginile»

Comentarii

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.