Cum ne conectam automat pe o conexiune PPPoE (RDS, Romtelecom, etc)

February 6, 2009

Ce este PPPoE?

PPP este un acronim pentru point to point protocol, iar oE vine de la over Ethernet.  Cum ethernet se refera tehnologia implementată pentru  reţelele de calculatoare obişnuite (LAN) rezultă ca PPPoE este un protocol de transmisie prin intermediul unei retele ethernet.

Protocolul PPoE este folosit pe scara larga de catre providerii de internet pentru că oferă o funcţionalitate mai mare decat o conexiune obisnuită ethernet, şi aici ne referim la posibilitatea nativă de autentificare a utilizatorilor, contorizarea traficului în reţea, etc.

Să ne facem viaţa mai usoară…

Windows-ul nu oferă, out of the box, posibilitatea de a iniţializa automat o conexiune PPPoE. Pentru a nu fi nevoiţi ca de fiecare dată cand pornim calculatorul să initializam manual conexiunea PPPoE o putem lansa automat cu ajutorul dosarului Startup.

Pasul 1

Mai intâi trebuie să deselectăm optiunea de cerere a parolelor şi a certificatelor. Pentru aceasta deschidem dialogul de conectare  şi facem clic pe butonul Properties iar la secţiunea Options debifam Prompt for name and password, certificate, etc.

Aceasta va produce efecte doar dacă am optat pentru salvarea utilizatorului şi a parolei.

PPPoe fara parola

Pasul 2: …copy & explore

Facem un click drepta pe scurtătura de pe care obişnuiam să pornim conexiunea ( în mod normal o găsim pe Desktop) iar din meniul de context selectăm Copy (Copiere) sau selectăm iconiţa cu clic şi apăsăm Ctrl+C.

Mai departe trebuie să ajungem în dosarul Startup sau Pornire – dacă avem Windows-ul în limba română .

Cel mai simplu mod este de a accesa dosarul Startup este via meniul Meniul Start după care selectăm Programs iar undeva în listă vom găsi şi secţunea Startup. Pentru a acessa conţinutul dosarului Startup trebuie să apelăm iarăşi la meniul de context – click drepta, dupa care selectăm Open sau Explore.

Conexiune PPPoE copy

Pasul 3: … and paste

O dată ajunşi în dosarul Startup  nu trebuie decât să adăugăm scurtătura alături de celelalte programe care pornesc automat după încarcarea sistemului de operare. (pentru aceasta finalizăm comanda de copiere selectând comanda Paste din meniul de context sau apăsând Ctrl + V)

Paste PPPoe conexiune

Am terminat! Data viitoare conexiunea va porni automat.

Comentarii

Avem 139 comentarii la articolul “Cum ne conectam automat pe o conexiune PPPoE (RDS, Romtelecom, etc)”

 1. dina on February 8th, 2009 2:32 pm

  Good tip! Tocmai am facut ecomie de 10 secunde de fiecare data cand pornesc calculatorul :)) De fapt cred ca de mai multe secunde ca nu poneam intotdeauna imediat si netul si cand dadeam sa deschid googleul vedeam ca mi da eroare si dupa aia imi aminteam ca nu m-am conectat la net. :p Am de vreo 2-3 ani abonament la RDS si parca e alta senzatie acum cand imi porneste automat netul si messengerul si downloadurile 😀 .

 2. him on February 12th, 2009 12:48 pm

  merge. mc!

 3. vdingo on February 18th, 2009 12:12 am

  :-> Poate sunt mai greu de cap dar nu gasesc unde sa apas ca sa dezactivez cererea parolei si a certificatelor cum apare in poza nr. 1?

 4. guru on February 18th, 2009 7:47 pm

  Acolo unde apesi pe connect, este un buton Properties un clic pe el si ai rezolvat misterul.

  Proprietati PPPoE

 5. crysis on February 20th, 2009 1:43 pm

  foarte interesanta si utila aceasta smecherie, multumim si la cat mai multe prezentari de acest gen ca merita.

 6. Shwan on March 16th, 2009 9:58 am

  Din pacate pentru mine nu a functionat 🙁 . Desi am urmat pasii intocmai si acum la Startup am ceea ce trebuie sa am, cu toate astea conexiunea nu porneste automat, ci tot cu click…

 7. admin on March 16th, 2009 10:05 am

  Ai debifat optiunea de cerere a parolelor de la pasul 1? (verifica din nou daca e debifat)

  Parola si numele de utilizator sunt memorate?

  Daca da, nu are voie sa nu porneasca automat.

 8. fishbonepw on March 22nd, 2009 7:54 pm

  la mine a functionat pana acum vreo 2-3 luni, apoi nu! lam pus la All Users, Userul meu (administrator) si tot nu a mers… aparea in MSConfig si tot era bifat no problem, dar nu mergea.
  Solutia, am facut un Batch file care e in startup si totul e ok mai putin, cand initializez din .bat nu imi apare langa ceas conectiunea, doar este conectata.

 9. Mihai Cornel on April 1st, 2009 12:42 pm

  Legat un pic de acest lucru .Am unele intrebari daca se poate face ceva.Pana acum vreo doua luni aveam o legatura la RDS-RCS acasa si intrarea o aveam intr-un router ce distribuia el la randul lui in apartament in 4 parti netul pentru fiecare membru al familiei.La un moment dat baietii de la RDS mi-au blocat accesul (cred) ..i-am chemat acasa (serviceul)si mi-au spus ca nu asigura decat pentru un singur comp.M-au intrebat care e cel ales de mine …am ales un lap-top si a ramas pana acum legatura doar pe el…routerul nu ammai putut sal activez.Unii cunoscuti mi-au zis ca ar trebui sa iau adresaMAC a placii de retea a lap-topului si sa caut sa o scriu in router.NU am gasit aceasta posibilitate de modificare in routerul pe care il am si asa ca in casa au inceput sa apara din nou animozitatile cu privire la accesul la net.Aveti cumva vreo alta varianta constructiva …in ce sens : cantitate de net si pret sa fie corespunza toare ca raport.Mai am o optiune cu reteaua vodafone dar care e de fapt un numar de telefon si traficul e mai redus plus ca nu stiu cum as putea sa incerc sa distribui la patru insi care stau aproape toata ziua pe net….Daca trebuiesc ceva detalii trimite-ti-mi pe adresa de mail si voi cauta sa le dau in limita cunostintelor mele.
  Si o alta problema …sunt mai in varsta si doresc sa mai citesc si sa invat cate ceva …cautand informatii si documentatii in limba romana am ajuns aici.Am retinut adresa si voi mai reveni pentru ca mi-au placut articolele ca sunt scurt si la obiect prezentate.O solicitare…ar fi daca e posibil si adaugare (poate nu am zarit inca eu ) documentatii si pe alte domenii…

 10. admin on April 1st, 2009 1:13 pm

  In mod normal posibilitatea de schimbare a MAC-ului este ceva standard pentru un router. Adresa MAC nu se schimba fizic, se schimba doar adresa pe care o raporteaza routerul in retea.
  Daca aceasta optiune de schimare nu este de gasit avem si varianta unui upgrade de firmware. In cazul routerelor upgrade-ul de firmware nu e o procedura foarte complicata, trebuie sa descarcati un fisier de pe site-ul producatorului (in general de cateva sute de kilobaiti) si-l incarcati utilizand butonul browse din interfata routerului.

  Alte posibilitati mai sunt folosirea unui dintre calculatoare pe post de router, cumparand inca 3 placi de retea PCI, care costa in jur de 10 RON/buc. Inconvenientul major este consumul de curent si faptul ca vor trebui inversate niste fire la cablurile de retea, conexiunea PC – PC trebuind facuta printr-un cablu de tip crossover.

  Este posibil ca problema sa nu fie una ce tine de adresa MAC, in mod normal pe o conexiune PPPoE nu se tine cont de adresa MAC din moment ce necesita autentificare. Dar este posibil sa fie restrictionat accesul a unor adrese MAC de exemplu cum ar fi cea a routerului.

  Documentatii despre hardware, software si Windows gasiti aici: Absolut incepator la calculator

 11. piciorusdecaprioara on April 12th, 2009 5:20 pm

  Putini sunt cei care ofera ajutor pentru probleme PC. Va multumim ca existati domnule Pinzaru.

 12. Andrei I on April 16th, 2009 10:24 am

  Confirm ca merge. Am incercat pe 2 PC: un desktop cu Windows 7 si un laptop cu Windows Vista . Thx for all.

 13. Petre on June 18th, 2009 9:53 am

  Am o conexiune (noua) RDS tip PPPoE. Se intampla ceva ciudat. Ma conectez iar dupa doua trei minute de trafic sunt blocat. Conexiune ramane dar traficul este zero. Am scos antivirus, firewall si nimic. In plus nici sa opresc calculatorul nu ma mai lasa. Sta si cauta conexiunea! Am trei sisteme pe trei HDD. Pe unul este Vista si pe asta (cam) merge. Pe doua este XP si nu merge. Culmea este ca pe Vista este activ si antivirusul si firewall. Eu suspectez ca este de la cei de la RDS. Daca ma puteti ajuta cu o idee as fi recunoscator!

 14. PC on June 18th, 2009 2:04 pm

  Am mai intalnit o problema asemantoare si s-a rezolvat prin instalarea unui driver mai nou pentru placa de retea. Problema se manifesta prin resetarea aleatorie a conexiunii la intervale mai mici sau mai mari de timp. Pe site-ul producatorului placii de baza ASUS (placa de retea fiind cea on-board) era disponibil un driver mai nou care rezolva aceasta problema.

  E posibil ca problema sa fie si de natura hardware, dar se poate rezolva cu costuri minime (10 lei) prin instalarea unei placi de retea PCI.

  Alte solutii: reinstalare sistem de operare, reinstalare drivere pentru placa de baza si fireste discutat cu cei de la RDS daca problema tine de infrastructura lor.

 15. Calin on July 3rd, 2009 11:53 am

  Foarte interesant tot ceea ce am gasit aici si foarte util.M-ar interesa cum s-ar putea instala un router Trendnet la 2 calculatoare unul dintre ele fiind conectat prin reteaua RCS-RDS si celalalt nefiind conectat la nimic.Am instalat router-ul,am urmat toti pasii din prospect, imi arata pe ambele calc ca am trafic dar nu pot deschide pagina de net pe nici unul.Cei de la RCS-RDS spun ca nu asigura Know-how pt asta,desi permit existenta router-ului in reteaua lor.Va multumesc

 16. admin on July 3rd, 2009 7:36 pm

  Ce inseamna toti pasii din prospect?

  A fost accesata interfata routerului? Pentru aceasta trebuie sa scriem in bara de adrese a browserului (pentru cea mai buna compatibilitate preferabil Internet Explorer) o adresa de genul 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 – trebuie vazut in manual.

  Odata accesata interfata trebuie sa gasim o sectiune dedicata conectarii prin interfata PPPoE – acolo trebuie completate campurile cu username, password, eventual si IP.

  Setari ppoe

  Modul de conectare RDS nu este unitar in toata reteaua – daca majoritatea untilizatorilor au IP dinamic alocat alti utilizatori au IP-ul static. (situatie in care trebuie completate si campurile cu IP, DNS etc. cu datele care v-au fost furnizate)

  In unele situatii accesul in retea se face si pe baza de adresa MAC, un sir de 12 cifre si litere prin care se identifica un echipament in retea. E posibil ca serverul sa refuze conexiunea daca este autorizat accesul doar prin intermediul pe baza adresei MAC pe care o are placa de retea din calculator. Din fericire adresa mac se poate schimba de catre utilizator, asadar se poate clona adresa placii de retea in asa fel incat sa o foloseasca routerul. (ar trebuie sa exista o asemnea optiune in interfata routerului)

  Concret nu exista un sfat universal cum sa va conectati cu routerul, depinde si de interfata routerului, si de felul cum se face conectarea cu providerul de net.

 17. bunsoft on July 28th, 2009 5:47 pm

  Ciao la voi
  Am si eu o mica problema. Am internet de la RDS prin PPPOE si-mi face in felul urmator:
  Se conecteaza ca la carte dar nu am trafic de fel. Am incercat diferite sisteme de operare, diferite configuratii, placi de retea, firewall dezactivat, antivirus dezactivat mai multe rootere si tot asa.
  Ip, gateway, dns am dar trafic de date nimic.
  Trebuie sa dau disconnect si reconnect de minim 5 ori pana i-si da drumul.
  Tot asa am observat ca nu sunt singurul cu aceasta problema in oras, multi se plang cu aceasi problema.
  In momentul de fata am un router, si tot la fel face ca si inainte cand era direct legat la PC.
  Am cotrobait prin google dar nu am gasit nimic.
  Daca aveti ceva idei va rog un mail pe adresa mea.

  Mii de multumiri anticipate
  B

 18. andrei on August 28th, 2009 6:53 pm

  miam cumparat un router si nu stiu cum sa ma conectez la el imi arata conexiunea apas sa se conecteze imi arata cum se conecteaza si apoi da refresh la lista cu conec=xiuni de wirless disponibile si nu sunt conectat ma puteti ajuta va rog?

 19. admin on August 28th, 2009 11:04 pm

  Cum incerci sa te conectezi la routerul wireless?

  In mod standard un router wireless e setat sa functioneze ca acces point (AP) – dar trebuie mai intai configurata conexiunea la internet in functie de provider.

  Daca conexiunea e PPPoE trebuie puse numele de utilizator si parola, daca e conexiune normala este posibil sa fie pusa restrictie pe MAC-ul placii de retea. In acest din urma caz trebuie clonat MAC-ul placii de retea din calculator. (majoritatea routerelor au o asemnea optiune)

 20. cosmin on October 13th, 2009 4:23 pm

  mia-am luat un router TP-LINK TL-R402M am rds ppoe cablelink……….l-am iinstalat cu ip passord totul k zice gratulation…. dar la conect imi da eroare 678 ……ce trebuie sa fac?

 21. cryssman21 on October 17th, 2009 10:08 pm

  am o problema pe rds: desi am facut toate setarile necesare, nu pot accesa mailul. Mai exact imi merge internetul, pot vizualiza diferite site-uri, insa cand vreau sa intru pe mailul meu sau pe site-uri unde sunt necesare use si parola, nu-mi merge deloc.

  ma poate ajuta cineva pls???

 22. GIF on October 19th, 2009 2:49 pm

  Pentru cryssman21: incearca alt browser. Eu folosesc firefox 3, dar mai sunt si altele bune: opera, chrome sau safari. Posibil sa fie o problema legata de cookie-uri. Fereste-te de internet explorer pe cat posibil.

 23. ATX on November 13th, 2009 12:22 pm

  Probleme mari cu RDS.
  Am trecut la RDS prin preluarea retelei SMN (Stefan cel Mare Network – Bucuresti) si de o luna e cumplit.
  O zi merge, 2 zile nu merge.
  Totul pare OK, dar nu pot accesa nici un site web. Culmea, SKYPE merge !
  Au venit si acasa si dupa mai multe incercari a inceput sa mearga. Dupa 2 zile iar nu mai merge. Si tot asa.
  Stiam ca se lucreaza la reteaua fizica din Stefan cel Mare si dupa ora 19.00 cand ei se retrageau din teren si puneau cablurile la loc pe echipamente incepea sa mearga, dar acum nu pot accesa paginile web.
  Ce poate fi ? Intreb aici pentru ca suportul tehnic de la RDS nu e in stare sa rezolve !

 24. PC on November 14th, 2009 12:09 am

  @ dl. ATX

  Incercati sa reinstalati Windows-ul. Stiu.. poate pare un sfat absolut superficial dar am patit-o chiar pe pielea mea. Am sunat la RDS sa depun reclamatia, ei mi-au zis ca conexiunea e OK. Am zis ca-s ei superficiali…dar mi-a venit ideea sa incerc bag firul in alt PC. Si ca sa vezi… mergea f bine… pe cand pe PC-ul virusat nu se incarca nicio pagina. M-am grabit sa dau vina pe serviciile proaste dar de data aceasta nu era cazul. (de multe alte ori ISPistul fiind de vina)

  De ce? Exista anumiti virusi care practic paralizeaza conexiunea de internet, fie merge foarte greu si dureaza cateva minute pina se incarca o pagina – fie se sfarsete prin nu a mai merge deloc browsingul.

 25. cibi on December 11th, 2009 1:08 am

  Cum pot sa rezolv eroarea 720 Rds fara sa reinstalez windows-ul? Cei de la serv clienti imi tot spun ca e unica solutie.

 26. mc moshu on December 20th, 2009 11:08 pm

  sal .am si eu o nelamurie tot cu ruter,tot pe rds sunt si eu.Problema este ca merge ce merge dar dupa 12 h sa zicem cu aproximatie ajunge la un anumit nr de transeferuri de date sa zicem asa si se opreste nu mai da net .care vati confruntat cu problema asta sau asa eee normal

 27. Radu on December 23rd, 2009 7:46 pm

  msss muult chiar a mers thxxx

 28. Silviu on January 8th, 2010 12:48 pm

  Am si eu o problema: cum pot salva userul si parola de la conexiunea RDS in cazul in care vreau sa reinstalez windows-ul si nu mai am hartiuta cu userul si parola?

 29. Adrian on January 17th, 2010 10:56 am

  Am o problema importanta . Deci nuj ce are pcu dar cand il deschis sau rulez niste programe pe el mi se blocheaza si restart
  am incercat sa pun windows mai multe versiuni da ori se blocheaza la “installing devices la 37 min ” ori isi da restart ori nu se instaleaza corect si greu 😐 Astept un raspuns multumesc anticipat !!

 30. D!My on February 3rd, 2010 10:50 pm

  frate ti-as sugera sa face si un topic despre intretinerea windowsului eventual contacteazama pe mail ceva imi place forumul chiar e frumos si te invata … si mai stiu si eu cate ceva si poate te ajut 🙂

 31. ATX on February 4th, 2010 10:30 am

  Am rezolvat problema legata de instabilitatea conexiunii PPPoE folosind ceva sfaturi de de pe net.
  Si anume am eliminat toate serviciile protocoalele si clientii de pe conexiunea locala (Local Area Connection) – cele din fereastra principala PROPERTIES (Internet Protocol TCP/IP, Client for MS Network …).
  Si merge FB.

  SUCCES !

 32. mihai on February 6th, 2010 9:26 am

  Am rezolvat problema conexiuni PPPoE (”automat”) mersi pentru sfat

 33. lary on May 4th, 2010 9:20 pm

  Am o problema cu routerul trend net. O zi imi merge, una nu, am conexiune la internet rds, imi da la send, imi da la recieved in egala masura dar..internetul nu merge, cateodata mi se deschid ff greu paginile, alteori imi merge skype-ul si messengerul dar cand sa accesez paginile de inernet mi se blocheaza si mi se opreste netul, sau mi se inchide skype-ul, mi se redeschide si tot asa. Scot routerul din priza, il las sa se raceasca, si il setez iara, merge pentru ceva timp, apoi se opreste. Cand am dat ultima oara conexiune directa prin cabul imi aparea eroarea 678. Acum imi clipesc ledurile “status, si wpa” park fara oprire, acum vad ca imi merge bine netul dar mi-e frik sa intru pe pagina de yahoo ca mi-e ca se opreste iar, de inchis calculatorul nici nu mai vorbesc. Care ar fi cauza?

 34. ATX on May 5th, 2010 8:06 am

  Pt LARY: Vezi mesajul meu din 4 feb:

  Folosesc router TRENDNET 432.

  Am rezolvat problema legata de instabilitatea conexiunii PPPoE folosind ceva sfaturi de de pe net.
  Si anume am eliminat toate serviciile protocoalele si clientii de pe conexiunea locala (Local Area Connection) – cele din fereastra principala PROPERTIES (Internet Protocol TCP/IP, Client for MS Network …).
  Si merge FB.

  SUCCES !

 35. lary on May 5th, 2010 10:59 am

  Deci de la Local Area Connection ai debifat toate? ca sunt destul de mmulte acolo, iar la wireless conection nu ai facut nici o modificare la proprietes?

 36. vicos on May 8th, 2010 6:58 pm

  Am RDSul setat sa porneasca odata cu Windowsul, dar mi se pare ca dureaza destul de mult sa se conecteze (cam 1 minut) si in timp ce se conecteaza se cam blocheaza PCul (si am PC destul de bun, 2,9 GHz dual core, 4 GB RAM). Prin asta vreau sa spun ca, de exemplu, daca dau sa deschid un folder, il deschide de-abia dupa ce se conecteaza la net.
  La voi cat dureaza sa se conecteze? Aveti aceeasi problema cu blocatul?

 37. lary on May 8th, 2010 9:08 pm

  De ce mi se restarteaza calculatorul cand misc camera web si e deschis skypeul?

 38. Alin“ on May 15th, 2010 10:31 am

  Foarte bun tutorial merge brici …. Bafta

 39. niku88 on June 8th, 2010 11:16 am

  as fi foarte fericit daca mi-ar da cineva o idee cum as putea sa fac sa mi se conecteze automat si mie ca eu am net prin stik/usb/romtelecom (niku_88b@yahoo.com)

 40. ambulantieru on July 12th, 2010 3:08 pm

  am instalat Windows 7 Nu pot sa conectez si internetul de la Romtelecom cliknet

 41. paul on August 8th, 2010 4:56 pm

  mai cere utilizator si parola?

 42. EVANdersar on August 17th, 2010 12:51 pm

  Super HiNT….este mult mai usor asa….

 43. liviu on August 23rd, 2010 10:01 pm

  am net de la RDS si mi-am luat un router. am configurat routerul. netu pe laptop merge f bine si pe tel mobil nu pot sa ma conectez. vreau si eu ajutor pt asta. ms

 44. Costin Ionita on August 31st, 2010 5:29 pm

  Merci mult, foarte bine explicat, bifarea ma impiedica! 🙂 ms.

 45. marius on September 30th, 2010 1:24 pm

  pentru windows 7, astia care nu ati reusit sa faceti setarile, conectarea se face asa:
  http://dan-blog.ro/conectare-automata-rds-in-windows-7.html

 46. mircea on October 12th, 2010 1:22 am

  cei de la rds mau avertizat ca daca incerc sa setez conexiunea sa porneasca automat sar putea sa pierd parola si userul. stie cineva despre aceasta posibilitate

 47. ionut on October 16th, 2010 5:32 pm

  salut o intrebare va rog cine imi raspunde?am luat un stic romtelecom dla cineva s nu m ei tara cum fac s aflu parola s user namul?? v rog mersi

 48. admin on October 25th, 2010 11:45 am

  @mircea

  E o prostie ce zic cei de la RDS. Serverul lor nu face nicio diferenta intre conectiunea automata sau cand apesi tu cu mouse-ul si dai connect. Pt server e acelasi lucru.

  @Ionut in principiu ar trebui sa se aplice aceeasi reteta de mai sus si pentru Romtelecom.

 49. raymond on November 10th, 2010 3:56 pm

  Pt Mircea
  Nu ai cum sati pierxzi username-ul si parola , estre imposibil.Chiar daca ti se conecteaza netul automat.Eu folosesc de mai bine de un an conexiune automata.In cel mai rau caz , daca sar putea(ceea ce nu cred)sa fie posibilitatea de ati pierde Username-ul si parola , esti abonat la ei automat sunt obligati sati dea altele.

  Salutari

 50. Corina on November 15th, 2010 12:38 am

  Heii.Am incercat si eu metoda aceasta, pentru ca inainte de cate ori deschideam laptopul mi se conecta netul instantaneu.Acum?! Trebuie sa dau eu mereu la rcs sau rds..cam tot aia;d connect.si nu-mi prea place.sper sa functioneze.ce fac daca nu merge?.Am urmat absolut toti pasii.

 51. Paco on November 15th, 2010 1:05 am

  Mie mi s-a intamplat sa-mi mearga excelent din prima o buna vreme. Dupa aia am dat un repair la Windows din cauza la niste virusi si desi scurtatura ramasese acolo in folderul startup nu se mai conecta automat. 🙁
  Am rezolvat stergand scurtatura din Startup, am sters si conexiunea la RDS nu numai scurtatura. (o stergi din sectiunea Networks and Internet)

  Dupa aia am facut din nou conexiuna la RDS new conection -> pppoe -> am pus parola (vai cat mi a luat pina am gasit din nou foaia aia cu user si parola 🙂 -> dupa care am urmat pasii de aici si mi-a mers din nou. In concluzie daca nu merge, stergeti conexiunea la RDS si faceti una noua!

 52. razvan on December 20th, 2010 2:40 pm

  Salut
  Am o mica pb..daca plec putin de calc (cateva min) conexiunea de la RDS pica. Dupa parerea mea cred ca e vorba de un fel de idle care deconecteaza automat dupa un timp de nefolosire. Voi ce parere aveti? Ce pot face in cazul asta?

  Ms mult !

 53. guru on December 20th, 2010 11:52 pm

  Daca te conectezi prin router, atunci exista o setare care incheie sesiunea atunci cand nu este activitate. Intra in setarile routerului si bifeaza acolo “always on-line”, sau “keep alive” sau alta optiune asemanatoare. (fiecare router are un meniu si optiuni specifice)

 54. pavel ovidiu on December 28th, 2010 11:39 am

  am si o problema am laptop si reusesc sa ma conectez la cablu rcs rds…am sunat si mi-au zis ca este din placa si nu stiu ce sa instalez am si cd de laptop acer 5330,va rog ma puteti ajuta

 55. tuscuta on January 13th, 2011 12:23 pm

  Sal !
  Ma poti te rog ajuta cu o sugestie ? Care consideri ca ar putea fi motivul pt care orice router (am incercat 4 marci) conectat pppoe la portul unui modem de fibra (Huawei-GPON RDS), reduce drastic viteza download/upload pe toate iesirile LAN ? Pc-ul conectat direct pppoe de modem reuseste un test de 92 Mbps dl/80 Mbps upl ; conectat pe iesirea LAN a routerului, acelasi net speed test indica doar 23 mbps dl/18 Mbps upl.
  Cunosti o solutie ? Nu renunt la router si pt motivul ca imi este necesara o retea wlan
  Multam”

 56. simon stelian on January 27th, 2011 6:30 pm

  va salut.am o tableta cu program android 2.1 si cum ma pot conecta la tel fix de la rds prin care merge netul.prin cablul usb? imi cere ip si getway .ce sunt alea? multumesc

 57. moldovan marius on January 29th, 2011 9:55 pm

  Conexiunea la internet este prin romtelecom. problema e in felul urmator, a conexiunea la modem prin cablu de retea, lan, deschid calculaorul sunt conectat 100 mbps, intra pe mess, pe web merge doar cand vrea, la conexiune arata multi biti trimisi si cam 10% din cei trimisi arata la cei primiti, totodata cand nu merge pw web se trimit biti dar nu se primesc deloc, messul continua sa functioneze iar pe web imi zice could not conect to server. va rog spuneti-mi ce sa mai fac….

 58. simo on February 1st, 2011 1:08 pm

  vreau sa bag rds-ul pe windows vista…imi puteti explica pasii?….multumesc

 59. luci on February 23rd, 2011 4:52 pm

  Imi pare rau dar uni dintre voi sunt chiar Idioti….

 60. Virgil on February 25th, 2011 8:53 pm

  am si eu o mica mare problema:m-am abonat mai nou la RDS. In momentul instalarii aveam windows 7 si XP pe calculator. Pe windows 7 imi mergea netul dar pe Xp imi da error 678. Am crezut k e de la windows-ul meu problema si l-am reinstalat dar eroarea persista. Am facut si update-uri la toate driverele din calculator si degeaba. Nu mai am nici o idee.

  Apropo, mai am net de la UPC si acela imi merge.

 61. Gabi on March 8th, 2011 9:41 pm

  Virgil…am si eu aceeasi problema ca si tine…am reinstalat windowsul (xp)si nu mai reusesc sa ma conectez la internet…da eroare 678..daca reusesti sa rezolvi problema, te rog sa-mi spui si mie…

 62. florin on March 10th, 2011 7:30 pm

  mercy mult sunteti de mare ajutor

 63. adrian on April 10th, 2011 3:55 pm

  introduc parola si nu stiu daca e bine k e si k litere mari sa mici am un laptop asa k ma chinui k stick-ul si cablul il tin de ma uit la el ajutati-ma va rpg

 64. alex on April 19th, 2011 4:39 pm

  salut, am si eu clasica problema cu netul de la RDS PPPoE pe un laptop. dau connect, merge cat sa deschid 1-2 pag de internet, apoi moare. dau disconnect, apoi iar connect si acelasi lucru, marge cateva secunde si apoi iar moare. nu mai spun, daca deschid utorrent moare instantaneu reteaua. am vorbit la RDS si ei spun ca problema ar fi de la mine. si au dreptate, am incercat sa bag un alt calculator si pe ala merge bine. ce sa fac? nu mai suport sa platesc netul degeaba…

 65. bunsoft on April 20th, 2011 6:42 pm

  Alex,
  De proba mergi la start – > run si bagi acolo comanda cmd
  iti apare o fereastra neagra
  acolo scrii
  ping http://www.google.ro -t si o lasi sa mearga, dai minimize, NU O INCHIZI

  si vezi cum merge netul intre timp deschizi un browser gen internet explorer sau firefox is navighezi. in momentul cand nu mai merge netul pe browser verifica fereastra anterioara si vezi ce face pingul, mai merge sau iti da request time out.
  Daca merge probabil ca ai ceva malware pe laptop si iti blocheaza web browsingul, daca nu mai merge nici pingul ai sanse sa ai probleme de drivere sau un virus mai serios, in cel mai rau caz probleme de hardware.

  Ca sa excluzi posibilitatea virusilor ruleaza un antivirus serios, sau mai bine baga malwarebytes anty malware.
  Il descarci de aici:

  http://www.malwarebytes.org/
  dai la download free version.
  Rulezi un full scan. si vezi ce iti da la raport. merge si in lb romana asa ca o sa intelegi ce vrea de la tine.

  Daca nu gaseste nimic si tot nu vrea treaba sa mearga, reinstaleaza in primul pas driverul de la placa de retea, opreste/dezinstaleaza toti antivirusi si/sau programele de securitate / firewall si incearca metoda de mai sus cu ping+ browser din nou (nu uita sa mai rebootezi windowsul din cand in cand dupa instalari/reinstalari de drivere sau prog antivirus)

  ca ultima optiune iti sugerez reinstalarea sistemului de operare, dar sa razi tot de pe hdd ca altfel nu are farmec.

  Respecte
  B

 66. IONUT on April 28th, 2011 10:55 am

  contactatima urgent la id de mess b0mb0ana_v3rsata_y0n4tz2010 CARE STIE SA IMI FACA SI MIE NETU DE LA RDS SA MEARGA :(( EO AVEAM 2 USERS ACOUNTS unu cu parola si unu fara parola si ei cand au venit nu stiau parola mea si mia fk netu in al doilea users fara parola s i eo usersu ala lam sters care ma ajuta :((:((((:(

 67. ANDYYY on May 3rd, 2011 3:25 pm

  mersi inca odata…ai dat iama la trafic cu articolul asta :))), atat de mic si simplu ,dar foarte util.Ms

 68. Alexandru Angela on May 16th, 2011 6:51 pm

  Buna…. desi nu cred ca este cel mai potrivit topi, cautarea de pe google m-a directionat pe pagina aceasta… Am o mica mare problema extrem de deranjanta…de fiecare data cand solicit conectare la internet cand deschid pc-ul nu merge, insa daca dau restart… conectarea merge instant.ce problema ar putea fi? posibil sa aiba legatura cu antivirusul? am de la avast si daca nu se invarte “sigla” lui imi apare eroare redial 769.multumesc

 69. rodica on May 26th, 2011 9:10 am

  Multumesc mult,mi-ai fost de un real folos !!! Bafta!!

 70. George on May 28th, 2011 7:45 pm

  Salut, am bagat net de la rds au venit baietii si mi l-au instalat si de fiecare data cand intru trebuie sa apas pe 2 calculatoare sa dau connect si merge, Dar cand bag firul de la internet in alt calculator nu se deschide nici o pagina de web puteti sa ma ajutati macar sa imi spuneti cum sa fac sa imi apara faza cu calculatoarele si cu connect si pe calculatorul asta lalt. VA ROG MULT!!!

 71. SOARE on June 24th, 2011 2:15 am

  NU AMI MERGE NETU DACA BAG CABLU MERGE DOAR PA WIRELESS CUM AL FAC SA MEARGA

 72. SOARE on June 24th, 2011 2:16 am

  MA AJUTA SI PA MINE CINEVA VA ROG

 73. gaby on June 24th, 2011 8:34 pm

  am instalat de curand windows 7 ultimate si nu i-mi apare iconita cu LOCAL A rea conectin. ce tre sa fac?

 74. john on July 25th, 2011 9:47 am

  Va salut! Am si eu de cateva zile conexiune RDS prin FiberLink, si un router wireless Asus RT-N10. Abia am reusit sa fac conexiunile si acum se conecteaza la internet. Problema e ca nu se incarca deloc pagini gen: yahoo mail, facebook… Ati putea va rog sa imi spuneti care e problema. Multumesc anticipat!

 75. Andrei on July 30th, 2011 8:00 pm

  Salutare.Am urmarit cu entuziasm acest tutorial pana intr`un punct.Unde gasesc acel “Coneziune PPoE”? Plz rply:)
  Multumesc anticipat!!!

 76. bogdan on August 4th, 2011 9:43 am

  Salut. Am si eu problema colegului John…. ne poate ajuta cineva cu un raspuns pls.
  Multumim!

  Va salut! Am si eu de cateva zile conexiune RDS prin FiberLink, si un router wireless Asus RT-N10. Abia am reusit sa fac conexiunile si acum se conecteaza la internet. Problema e ca nu se incarca deloc pagini gen: yahoo mail, facebook… Ati putea va rog sa imi spuneti care e problema. Multumesc anticipat!

 77. john on August 5th, 2011 9:37 pm

  Gata fratica am aflat eu respunsu, de la cineva de pe softpedia. Pui MTU 1492, nu 1452 cum e din fabrica, si merge garantat. Daca totusi nu iti mere din prima, pune si o versiune mai noua de firmware, il gasesti pe site ASUS.COM, eu am 1.0.2.1, si setezi la WAN, DNS-uri publice. Primu pui 208.67.222.222 si al doilea 8.8.8.8… Dupa chestiile astea trei acum imi merge mailu si facebooku si tot, tot. Acu 10 min am aflat si eu. HAi btf!

 78. andrei on August 6th, 2011 4:28 pm

  am un asus a6000 si as vrea sa stiu dak este vreun program cu care as putea sa il deschid fara a mai instala windowsul.

 79. georgiana on August 30th, 2011 9:04 pm

  am si eu o intrebare.cablul de net de la rds il bag la router(trendnet) la wan???apoi un fir din router in calculator si alt fir de la al2-lea calculator in router
  apoi incep pasii din carticica…toate bune , dupa care at cand vreau sa accesez o pagina nu merge la niciunul dintre calculatoare…mi-am prins urechile cred

 80. Muggss on September 12th, 2011 6:35 pm

  Nu ma pot conecta automat wi-fi. Am un laptop Asus cu Windows 7. Cand aveam XP intra automat. Acum doar cu Fn si F2. Ce sa fac sa intru automat? Va rog, sunt exasperat. Va multumesc anticipat.

 81. Muggss on September 12th, 2011 6:36 pm

  Mentionez ca am net de la UPC.

 82. nimimihaela on September 14th, 2011 10:51 am

  bună! pasul 1 a mers bine , dar cu al doile nu reușesc , sau sunt eu mai gra de cap

 83. alex on October 3rd, 2011 11:07 am

  salut am si eu o intrebare …am un router belkin …..merge .dar l- am instalat pt a avea wireless pt un al 2 lea laptop si pt i-phone ….intrebarea mea e pot face sa am si wireless si conexiunea normala de la rds?

 84. bunsoft on October 3rd, 2011 7:31 pm

  @alex
  Daca intelegi conxiune normala, un calculator conectat la RDS atunci da. Dar trebuie sa setezi routerul sa se conecteze la RDS prin pppoe si apoi toate dispozitivele (calculator, laptop, telefon..) se vor conecta prin aceasta, fie prin wireless(laptop(uri), telefon) fie prin cablu (laptop(uri), calculator(calculatoare)).

  respecte

  B

 85. temerestean on October 7th, 2011 5:44 pm

  buna am urmat toti pasii de conectare rds si la final imi da eroare 769 trebuie sa sun la ei pt a ma conecta?compu mi se connecteaza la internet dar la laptop imi da eroare ast rasp urgent va multumesc

 86. Andrei on October 20th, 2011 6:49 am

  Am win7 x64 si am urmat pasii intocmai. Cand aprind calculatorul conexiunea nu se executa. Mai am 3 programe care sa porneasca la startup acolo, insa am bagat si shortcut-ul de la conexiunea internet. Numai acesta nu porneste la startup. Stie cineva de ce ?

 87. gabriela on October 20th, 2011 5:52 pm

  am introdus firul de la internet in calculator si in wireless si nu se face conexiunea la internet.ma poti ajuta?ms

 88. Mihai on October 21st, 2011 5:11 pm

  Sall ..am si eu mika problema…am net de la rds si nuh merge sa ma conectez…am incercat sa fac conexiunea prin PPoE si nuh vrea sa mearga de nici o culoare…un mik sfat dak se poate..ms

 89. muresan delia on October 25th, 2011 6:36 pm

  vreau sa fac abonament la rds dar nu stiu ce router ar trebui sa cumpar ca sa fie compatibil mentionez ca imi trebuie sa pot folosi doua laptopuri in acelasi timp.va multumesc

 90. maria on November 8th, 2011 2:05 pm

  nu imi merge senzorul de la leptop(mouse)

 91. Nicu on November 24th, 2011 11:50 pm

  Net Romtelecom …lan-ul merge…wireless’ul la laptop merge pe telefon in schimb il recunoaste dar imi apare ecranul alb si se blocheaza telefonul… care’i problema? (nokia E63)

 92. seby on November 27th, 2011 9:16 pm

  am si eu o mica problema dc cand deschid laptopul mi se deschide o foaie de internet automat fara sa apas pe nimic ma ajutati si pe mn va roggggg??

 93. van damme on December 6th, 2011 12:30 am

  cumparati-va si voi un router …sau aveti un singur calculator in toata casa , saracilor

 94. wow2011 on December 11th, 2011 8:09 pm

  wow cool mersi

 95. cristina on December 11th, 2011 10:54 pm

  buna seara!!va rog daca as putea sa stiu daca la tablita merge sa ma conectez la internet cu fir,si cum pot sa fc asta dak trb vreun acumulator ceva!!deoarece eu nu am wirelass aksa in romania:!!va multumesc ast un rasp kt mai repede o seara buna

 96. LinkSyS on December 14th, 2011 10:32 pm

  Cum poate sa functioneze netu` daca conexiunea de la RDS nu este conectata???

 97. MIhaela on December 20th, 2011 4:36 pm

  Am o problemaaaa cu RDS.Am primit de la ei un router care este conectat la un calculator dar in casa se foloseste si un laptop la care efectiv nu se face conexiunea.Gasesc vecinii,prietenii mai putin routerul meu.Internetul merge si la calc si daca ne conectam de pe telefoane,numai la laptop nu.A fost o echipa de la rds acum o luna si cred ca a avut legatura cu MAC-ul.Eu nu stiu unde trb sa umblu si am nevoie de ajutor ca au fost si aseara de la rds dar nu au stiut la ce setari sa umble…am windows 7 la laptop.HELP

 98. LinkSyS on December 20th, 2011 8:56 pm

  MIhaela on Dec 20th 4:36 pm

  Am o problemaaaa cu RDS.Am primit de la ei un router care este conectat la un calculator dar in casa se foloseste si un laptop la care efectiv nu se face conexiunea.Gasesc vecinii,prietenii mai putin routerul meu.Internetul merge si la calc si daca ne conectam de pe telefoane,numai la laptop nu.A fost o echipa de la rds acum o luna si cred ca a avut legatura cu MAC-ul.Eu nu stiu unde trb sa umblu si am nevoie de ajutor ca au fost si aseara de la rds dar nu au stiut la ce setari sa umble…am windows 7 la laptop.HELP

  Suna-ma la 0723868253 si poate o rezolvam…. ok? Stefan

 99. Mihaela on December 20th, 2011 11:16 pm

  Stefan,multumesc. A trecut si in seara asta alta echipa, care a stiut sa rezolve problema. Acum sa vedem pt cat timp ca asa s-a intamplat si cu o luna in urma. A mers pana acum cateva zile…

 100. LinkSyS on December 21st, 2011 12:13 am

  Pt. alex
  Trebuie sa-ti faci un alt abonament si o sa mearga…
  1 pe wlan si celalalt pe lan…ok?

 101. LinkSyS on December 21st, 2011 12:14 am

  Pt. Mihai
  Ce eroare iti da?

 102. victor on December 25th, 2011 1:51 am

  Am internet de la cosmote connect 3G,port USB.Conexiunea PPPoE nu se poate face in acest caz?

 103. roby clarinetistul on December 27th, 2011 6:20 pm

  am si eu o problema pornesc calculatorul si nu ami apare in bara iconita cu monitorul pt a ma conecta la net.intu si in control panel si tot nu ami apare conexiunea care am facuto.cate o data ami apare cate odata nu.am windows 7.ajutati-ma va rog

 104. LinkSyS on December 27th, 2011 8:49 pm

  Pt. roby clarinetistul
  Trebuie sa reinstalezi windows-ul

 105. cristian on December 29th, 2011 8:59 pm

  Salut! ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: am un router wifi de la vodafone(care spun ei ca ar fi blocat in reteaua respectiva) pe care as dori sa-l folosesc la conexiunea de la rcs-rds. exista posibilitatea de a-l configura/debloca pt asa ceva? multumesc anticipat si sarbatori frumoase incontinuare

 106. Sorin on January 4th, 2012 3:45 pm

  Salut, ma puteti ajuta cumva? Ma chinui de o saptamana cu un router TP Link WR 841ND pe care nu reusesc sa-l fac sa mearga wireless pe RDS fiberlink. Povestea este urmatoarea: achizitionat / easy setup / a functionat ok pentru trei zile (si pe LAN si wireless) dupa care a crapat de revelion. Mergea foarte bine netul pe desktop – LAN insa nu ma puteam conecta cu nimic pe wireless. Am concluzionat ca e defect si l-am schimbat.

  Insa intimpin aceeasi problema si cu cel nou, merge LAN-ul nu si wireless-ul: se opreste la autentificarea IP-ului sau nu vede reteaua de loc, daca se conecteaza atunci nu iese in net si daca iese pe net merge extrem de greu pentru doar cateva minute si apoi se deconecteaza. Ce este foarte ciudat este ca imediat dupa prima configurare a mers ok pentru 10 minute dupa care a cazut.

  Am incercat reset, reconfigurare, schimbat setarile de scuritate de la wep la wpa si invers – tot nu merge…RDS-ul spune bineinteles ca nu ofera suport pentru configurare router…

  In afara de a cauta un alt provider de servicii TV si internet exista altceva ce pot face?

  Multumesc aniticipat

 107. LinkSyS on January 4th, 2012 7:27 pm

  Pt. Sorin
  internetul de la RDS merge cel mai bine cu D-Link Router

 108. Andreea on January 10th, 2012 5:48 pm

  Buna!
  Am si eu nevoie de putin ajutor. Recent, mi-am cumparat un laptop de la Fujitsu si pana acum am folosit un modem/stick pentru a ma conecta la internet, insa viteza lui lasa de dorit. Am si cablu de internet de la RDS conectat la PC cu o viteza mult mai mare, insa cand incerc sa ma conectez cablul la laptop, nu merge. De cateva saptamani tot incerc si nu am reusit. As aprecia cateva sfaturi/sugestii.
  Multumesc anticipat!

 109. mariana on January 10th, 2012 8:46 pm

  mama mea sia cumparat un lepton cum trebuie sal conectez sa aibe internet ?¡

 110. nyku on January 11th, 2012 2:34 am

  cine ma poate ajuta si pe mine? am o conexiune pe un leptop la internet prin modem stik de la vodafone, merge bine dar am o problema la mess numi da voie sa fac apel video sau apel voce !! imi sp ” nu sunteti conectat la retea”, dar am avut de la romtelecom si nu aveam probleme de acest gen ma poate ajuta cineva?

 111. MIHAI ADRIANA on January 11th, 2012 1:29 pm

  buna! am si eu o problema cand ma conectez la rds 🙁 il conectez si in primele 30 -40 de min merge perfect ,dar dupa aceea acolo la rds status =>la duration mi se opreste ca si cum s-ar bloca .acum doua zile a venit varul meu la mn acasa si se apuca el desteptu, fara sa ii zica cineva, sa imi repare pc -ul .si a doua zi cand ma trezesc vad ca mi se tot blocheaza pc-ul din cauza internetului care se deconecteaza pur si simplu la fiecare 40-50 min.nu stiu ce sa fac ,in fiecare zi trebuie sa sting pc-ul si sa -l repornesc din cauza internetului . folosesc rds si am windows xp .ce trebuie dezactivat ca sa nu se mai deconecteze automat?? ID: ADRIANA_BV2010@YAHOO.COM TE ROG ADMIN AJUTA-MA :O3 MULTUMESC !

 112. maryus on January 18th, 2012 6:14 pm

  Sunt pe RDS si folosesc o conexiune pppoe, si as vrea sa stiu daca e posibil sa folosesc 2 pc-uri cu aceeasi conexiune deodata

 113. Zenovia on January 27th, 2012 7:07 pm

  Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa ma conectez la internet RDS pe laptop,fara sa introduc firul de net care acum este introdus in calculator,dar vreau sa renunt la calculator ,sa folosesc doar laptopul,si sa-l pot utiliza din oricare loc din casa.
  Va multumesc !

 114. Stephan on January 27th, 2012 7:26 pm

  Pt. Zenovia
  Da se poate, cu un router wireless si faci setarile care le ai de la RDS

 115. Zenovia on January 27th, 2012 7:28 pm

  Multumesc mult.O sa incerc.

 116. LinkSys on January 27th, 2012 11:35 pm

  Pt. Zenovia
  Daca nu te descurci…
  stephanel007@yahoo.com

 117. LinkSys on January 28th, 2012 7:48 pm

  Pt. Andreea
  Ai incercat sa faci si pe laptop conexiunea de la RDS?
  Daca nu trebuie sa o faci sa-ti mearga cand pe pc cand pe laptop
  Daca nu te descurci stephanel007@yahoo.com

 118. LinkSys on January 31st, 2012 9:52 am

  Pt. bunsoft
  Ce zici de asta: iti dau calc meu, ca sa intri pe net fara sa fi facut conexiunea de la RDS, placa conectata dar conexiunea nu.
  Bagi cablul de net in placa de retea si deschizi o pagina.
  Asta e tot…
  Intrebari?

 119. Ninja on February 4th, 2012 9:04 pm

  Salut. Vreau shi eu un pic de ajutor intr-o nelamurire:am internet *PPOE*fara router.Am cumparat un pc nou,am instalat wind.xp ptr k aveam windows 7 shi vreau sa accesez internetul dar nu imi apare nici o conexiune a pc-ului nici cea de la paca de baza nici de la placa de retea(placa de retea merge pe calculatorul vechi) contul ptr PPOE pot sa-l fac dar nu imi merge ptr k nu am nici o conexiune activa.Precum am mentionat mai sus am avut Windows 7 pe el si aveam aceasi problema.Aceasta problema nu are cum sa fie de la internet pentru k merge pe PC-ul mai vechi merge perfect in conexiunea placi de baza dar si in conexiunea placi de retea pe care am montat-o in pc-ul nou ….Singura problema ar fii pc-ul .As dori sa stiu kum pot sa ii fac o conexiune … tin sa mentionez k setarile internetului sunt automate(precum IP,gateway adress, etc)tin sa mentionez k nu imi cere mac stabil shi macu-ul unitati noi nu este blocat.
  Doresc doar sa imi sugerati kum pot fac o conexiuneptr placa de baza sau placa de retea.multumesc frumos .Imi puteti da un mail la adresa say_or_pay_2007@yahoo.com sau va astept raspunsul pe acest site

 120. LinkSyS on February 4th, 2012 9:46 pm

  Pt. Ninja
  Nu ai mentionat de unde ai netu`

 121. Ioan on February 6th, 2012 7:36 pm

  am internet de la stik,am semnal dar nu pot naviga,cand deschid ceva imi tot cere sa fac legatura la internet desi is conectat..ce.i de facut?cum sa procedez?

 122. nyros on February 7th, 2012 12:00 pm

  tare de tot merge perfect pe xp .mersi

 123. Ninja on February 9th, 2012 8:59 pm

  LinkSyS am internet la o firma privata Tita&co. este internet prin cablu conectare directa la pc sau laptop

 124. Ninja on February 9th, 2012 9:37 pm

  Vreau doar sa stiu cum fac sa imi apara conexiunile :local area conection 1 shi ocal area connection 2
  1 . instalez windowsu , am conexiunile
  2 . setez conexiunea PPOE , cea cu username shi parola
  3 . a .. restartez pc inca le am
  . b .. inchid pc shi-l repornesc cand am chef de el ( sa zicem),,,, nu mai am conexiunile lan .dar conexiunea PPOE inca o am dar nu merge
  Internetul merge perfect pica in situatii “extreme”(foarte rare)
  ? . ?.. la fel face shi cu xp sp3 dar shi cu 7
  HELP PLEASE!!!!

 125. Annelisa on February 19th, 2012 1:55 am

  Buna. Am un router de la TRENDnet, modelul tew-652brp , si de fiecare data cand am vrut sa-l instalez, n-am putut din cauza ca imi apare mereu PPPOE..Am bagat user-ul si parola, si degeaba..Ce ar trebui sa fac? P.S : Am Windows 7 .

 126. adina on March 5th, 2012 12:31 pm

  Am Internet cu fir la RomTelecom am reusit sa il conectez la calculator,Dar am si o tableta pe care asi dori sa o conectez la internet dar nu reusesc. Va Rog sa ma ajutati,am incercat la RomTelecom dar nu au putut sa ma ajute.

 127. geronimo72 on March 8th, 2012 4:25 pm

  Din pacate, mie nu’mi reuseste. Si am urmarit pasii IDENTIC! Verificat, re-verificat si para-re-verificat!
  P.S.: am windows 7.
  Ma ucide tampenia asta(tipul asta) de conexiune! Mi se pare mult mai simplu si fara batai de cap sa dai drumul la pc si sa ai net! Sunt la ilink si s’au trezit ei sa faca precum la RDS! Ma chinui de 30 de minute si tot nu reusesc! Mi se pare o stupizenie si o scarpinare cu mana dreapta pe urechea stanga! 🙁

 128. nicogeo on March 10th, 2012 1:25 am

  buna cine ma poate ajuta ,deci de multe ori dau clic sa inchid sau sa deschid o pagina si nu raspunde trebuie sa repet de multe ori pina reusesc se intimpla asta si cand dau refresh uneori nu raspunde stie cineva de ce si cum se poate repara ?¿? multumesc

 129. georgeta preda on March 12th, 2012 9:25 am

  nu stiu de ce se dezactiveaza skypul mereu ce sa se antample ?oare sa fie netul de vina? va rog sami dati si mie cateva detali an legatura cu aceasta problema .

 130. calin on March 13th, 2012 12:37 pm

  Am probleme cu internetul de la Rds prin cablu!Mi-am reinstalat windows-ul iar acum cand vreau sa ma conectez in local area conection comenzile status si repair sunt inactive!Daca ma poate careva indruma, ce trebuie sa fac in legatura cu aceasta problema, va astept!va multumesc!

 131. catalin on March 18th, 2012 7:54 pm

  eu miam bagat codul pe leptop si dupa cateva sap sau o luna mi se pare ca mi sa dezactivat sau nu stiu ce sa intamplat de nu mai avem net nu mai prindea si nu mai stiu unde sa dau sa bag iarasi codul detali va rog

 132. Dan on March 21st, 2012 10:57 am

  Am un gpon huawei de la rds , legat prin cablu am un desk (pe mufa fe1 ) .As dori sa leg si un router wireless la gpon , ca sa dau net la un laptop .>Ce trebuie sa fac ?Multumesc !

 133. jean on March 28th, 2012 11:53 pm

  Mi se inchide netul in 2 sau 3 min de la conectare si am observat ca daca scot si bag din nou firul de net din pc cand acesta este pornit se blocheaza pc-ul si nu mai raspunde la nici o comanda (o fi de la placa de retea ). Conexiunea este Rds
  Daca poate sa ma ajute si pe mine cineva va rog ?!

 134. Adrian on April 25th, 2012 4:14 pm

  Eu ..de ficare data cand pornesc pc trebuie sa dau la Network and Sharing Center iar apoi la view status..Diagnose iar dupa sa dau reset the network adapter “Local arena connection”:| ma poate ajuta cineva pls

 135. lidi on May 2nd, 2012 4:04 pm

  Nu ştiu cum sa ma conectez la internetul de casa de la upc eu având o tableta android de 7 inch

 136. dragao on May 16th, 2012 8:47 pm

  Stiam de mult faza asta cu conectarea automata..dar problema e ca nu merge tot timpul , cateodata chair deloc, si trebuie sa fac conectarea tot manual

 137. eugen on June 10th, 2012 8:32 pm

  Va rog care e motivul ca am un router TP-Link TL-R402M, si vreau sa-l folosesc la dvr Dahua. Cum m-am priceput si eu la configurare acesta vede camerele local daca accesez ip-ul dvrului, dar atunci cand accesez ip-ul meu da eroare. Mentionez ca am expl. 9, conectarea e prin ppoe cu parola ce o am de la next-gen. Oare ce nu am accesat ??? Multumiri anticipate.

 138. eugen on June 10th, 2012 9:39 pm

  O mica completare la precedenta: Accesarea e realizata prin Active X. Am Inteles ca mai e un program de accesare dvr numit Netviewer stiti daca e eficace si daca da, cum pot sa-l obtin ? Aceleasi multumiri pt. raspuns.

 139. ana morar on February 7th, 2017 5:21 pm

  am un router Huawei de la rcs-rds (sant conectata la net prin cablu )dar vreau conexiune Wirelesse si nu stiu cum sa face aceasta -incepatoare

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.