Unlocker – pentru fisierele care nu se lasa sterse…

November 3, 2009

Probleme?

Unlocker error deleting file

Nu o data ne-am lovit de problema fisierelor care nu pot fi sterse. Este cazul in special al fisierelor si folderelor folosite in mod curent de sistemul de operare sau a fisierelor utilizate de alte programe atunci cand acestea sunt active, dar si a unor fisiere infectate. Aceasta situatie enervanta are totusi la baza motive cat se poate de bine fundamentate ce tin de stabilitatea sistemului de operare prin masuri de protectie la scriere/stergere a anumitor fisiere.

Protectia la scriere si virusii

Please remove the write protectionProblema devine frustanta atunci cand virusii apeleaza la acest mecanism de protectie a fisierelor pe care au avut grija sa le infecteze.  Stim ca fisierul din fata noastra contine un virus, incercam sa-l stergem dar sistemul de operare nu ne lasa si ne cere sa inlaturam protectia la scriere, lucru pe care nu-l putem face daca nu apelam la software suplimentar.

Este si cazul fisierului autorun.inf din imaginea alaturata care atunci cand este rulat redirectioneaza catre un fisier virusat.

Unlocker

Unlocker, ajuns la versiunea 1.8.8., este un mic utilitar care poate trece de mecanismele de protectie a sistemului de operare si poate sterge instant fisierele nedorite. Unlocker nu este primul si nici singurul program de acest gen dar dupa cum se poate observa din tabelul de mai jos se descurca mai bine ca alte programe din bransa si este si gratuit.

Uncloker, utilitar de stergere a fisierelor index.dat, dll, invalid name

Instructiuni de folosire

Unlocker este simplu de folosit.  Odata instalat aceasta va crea o noua optiune in meniul de context. Facem un click drepta pe fisierul in cauza selectam Unlocker si gata, l-am sters!

Unlocker meniu de context

Download

Descarca Unlocker versiunea 1.8.8

Comentarii

Avem 7 comentarii la articolul “Unlocker – pentru fisierele care nu se lasa sterse…”

 1. Agregator de Prostie on December 16th, 2009 12:41 am

  Bun articolul asta: Unlocker – pentru fisierele care nu se lasa sterse…. A fost la obiect admin. I Love this style!

 2. Cocalar on December 21st, 2009 2:39 am

  M-a facut sa ma mai gandesc si eu, frumos articolul asta Cum facem bootabil un stick USB?. Scrii scurt si la obiect admin. I like!

 3. Gigi on January 18th, 2010 9:43 pm

  Măi dragă Pinzaru, e OK site-ul, dar vrei să ne dai un
  Win32/Adware.ADON potentially unwanted application,
  dacă descărcăm Unlocker-ul.

 4. Gigi on January 18th, 2010 9:49 pm

  Sorry, nu eşti de vină tu! Aşa-l distribuie dezvoltatorii programului. Ăsta e de fapt “preţul” unui program gratuit de pe net.
  Tre’ să suporţi nişte reclame!

 5. eueu on May 17th, 2010 4:52 pm

  omul scrie bine despre programe dar vedeti si voi mai departe de unde le luati,nu sunt clean pe orice site,nu luati neaparat de pe site-urile la care va trimite el..

 6. ATX on August 24th, 2010 8:04 am

  Salut !

  Am incercat sa descarc UNLOOKER si primesc mesaj de fisier infectat – spyware, atat de la Windows cat si de la antivirus (F-Secure).
  Se semnaleaza ADWARE: W32/Yabelink.A

  Va rog sa-mi spuneti daca e sau nu sigur acest program, sau cum il putem verifica.

  Multumesc.

 7. Pinzaru on January 16th, 2011 11:50 am

  mersi mult pt informatii …foarte bun site…recomand chair aveam nevoie..

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.