Cum adaugam drivere pentru o instalare de XP

March 20, 2010

Cum puteți modifica o instalare de XP ca să adaugați manual drivere și update-uri? În primul rând, acest lucru se poate face automat cu utilitare precum nLite și altele, dar de vreo câteva ori am primit erori la instalare folosind metoda automată, asa ca m-am documentat cum se face manual, efectiv ce fișiere modificăm, unde copiem driverele etc. Așa că am dat peste articolul de mai jos, l-am tradus și adaptat.

Adăugați driverele RAID și Service Pack 2 la CD-ul dvs. Windows original!
Gândiți-vă cum tratați o mașină nouă: o veți prețui și o veți răsfăța la început. Vei renunța la după-amiezile de duminică ca s-o spălați și s-o ceruiți manual, iar inima  va palpa puternic de fiecare dată când vedeți că fiara de oțel strălucitor vă așteaptă în parcare. O versiune recent instalată de Windows XP poate inspira devotament similar. Nu numai că vă încântă o nouă instalare pe curat,  dar ați descărcat cu răbdare cele mai recente patch-uri de la Windows Update, pentru a vă păstra formă sistemul de operare.

Dar, în timp, majoritatea dintre noi încep să-și dea seama că mașina nouă – precum și acea instalare pe curată WinXP – nu este un drept garantat pe viață. Pe măsură ce acumulează kilometri și uzură, mândria și bucuria voastră devin doar o altă scurgere de bani și de timp. Practic ne dăm seama că nu mai merită efortul. În locul de o spălare manuală, merge și una la o spălătorie rapidă la benzinărie. Dacă ar exista doar un echivalent simplu de spălat și clătire pentru WinXP.

Ghici ce? Un astfel de lucru există. Se numește glisare – arta mistică de a crea un CD de configurare actualizat pentru Windows XP cu toate cele mai recente patch-uri preinstalate, deci nu va trebui să-ți petreci jumătate din viață pe site-ul Windows Update de la Microsoft. Ca întotdeauna, Maximum PC este aici pentru a vă arăta cum să o faceți. Ba chiar, te vom ajuta chiar să adaugi driverele de control RAID sau Serial ATA pe CD-ul tău, astfel încât să nu ai nevoie de o unitate de dischetă (sau tasta F6) pentru a instala Windows. (Notă: Service Pack 2 nu a fost disponibil când am apărut, dar ar trebui să fie până când citiți acest lucru. Dacă SP2 nu este disponibil, instrucțiunile din această poveste vor funcționa în continuare cu SP1.)

Ce zici de asta? Sunteți gata să vă licitați ziua de spălare a mâinilor? Apoi citiți mai departe …

Ingrediente necesare:

  1. CD de instalareWindows XP
  2. Conexiune internet
  3. Soft scriere CD
  4. ISO Buster ( www.isobuster.com )
  5. Nero 5.5.9.0 sau mai nou (obțineți versiunile care nu sunt 6.0 de pe www.oldversion.com )

Pasul 1: Colectați fișierele necesare

Înainte de a începe, va trebui să descărcăm instalarea completă, independentă a Service Pack 2 (spre deosebire de efectuarea unei actualizări bazate pe web). Accesați download.microsoft.com și priviți în secțiunea Windows XP sau pur și simplu rulați Windows Update din Internet Explorer.

În același timp, descărcați cele mai noi drivere pentru controlorul dvs. RAID sau Serial ATA. Dacă le adăugați pe CD-ul dvs. de instalare, nu va trebui să folosiți o unitate de dischete clasică pentru a instala Windows. Pentru un supliment RAID sau card SATA, căutați driverele pe site-ul web al producătorului. Unele dintre cele mai populare controlere sunt făcute de Promise , Intel , Adaptec și HighPoint . Dacă controlerul dvs. este integrat pe placa de bază, accesați site-ul web al producătorului plăcii de bază sau al laptopului.

Puteți rula driverele dvs. RAID în discul de instalare XP prin glisare!

Pasul 2: actualizați fișierele de configurare

Următorul nostru obiectiv este extragerea Service Pack 2 într-un folder, astfel încât să putem actualiza fișierele noastre de configurare Windows existente. Deschideți promptul de comandă făcând clic pe Start, Run și tastarea cmd.exe. Utilizați comanda cd (schimbare director) pentru a naviga în folderul în care tocmai ați salvat executabilul SP2 în pasul anterior. (Sintaxa pentru cd este cd <path>, deci dacă ați salvat executabilul SP2 în, să zicem: C: \ Descărcări, tastați cd C: \ Descărcări pentru a merge acolo.) Extrageți fișierele SP2 tastând xpSP2 –x, unde xpSP2 este numele executabilului SP2 pe care l-ai descărcat. Când vi se solicită o destinație pentru a extrage fișierele, introduceți C: \ xpSP2.

După ce fișierele au fost extrase, introduceți CD-ul de configurare Windows XP într-o unitate optică și copiați întregul conținut al acestuia într-un folder diferit de pe hard disk. Pentru simplitate, utilizați C: \ xpsetupcd ca folder. Acum, reveniți la promptul de comandă și introduceți următoarea comandă: C: \ xpSP2 \ i386 \ actualizare \ actualizare / s: C: \ xpsetupcd. Aceasta va actualiza fișierele de configurare existente ale Windows cu noul cod conținut în Service Pack 2. Va apărea o casetă de mesaj pentru a vă anunța când procesul va fi finalizat.

Actualizatorul încorporat al Service Pack 2 face ușor de plasat fișierele noastre de configurare Windows originale cu cel mai recent cod Microsoft.

Pasul 3: Adăugați driverele RAID / SATA

Acum suntem gata să adăugăm driverele de control RAID / SATA pe CD-ul nostru (dacă nu doriți să faceți acest lucru, treceți la pasul final).

Deschideți folderul în care ați copiat CD-ul Windows XP (C: \ xpsetupcd) și creați o subfolderă numită $ OEM $. Apoi, creați o subfolder de $ OEM $ numită $ 1 și o subfolderă de $ 1 numită drivere. Calea rezultată ar trebui să fie drivere C: \ xpsetupcd \ $ OEM $ \ $ 1 \.  Acesta este locul în care instalarea Windows va căuta drivere care nu sunt conținute în biblioteca sa standard de drivere. În scopuri organizaționale, creați o subfolder în drivere numite pentru tipul de driver pe care îl va conține – de exemplu, creați un folder RAID pentru driverele RAID sau un folder SATA pentru driverele Seriale ATA. Puteți utiliza orice nume, atât timp cât acesta are mai puțin de opt caractere.

Cu structura de folder menționată anterior, copiați driverele Windows XP RAID / SATA direct în folderul creat mai sus (am folosit C: \ xpsetupcd \ $ OEM $ \ $ 1 \ drivere \ RAID). Dacă driverele dvs. au venit într-un fișier executabil auto-extragător și nu într-un fișier zip, este posibil să puteți extrage conținutul său manual deschizându-l într-un program precum WinRAR. (În mod alternativ, puteți rula executabilul de extragere automată, apoi să săpați în directorul TEMP al sistemului dvs. – de obicei C: / documente și setări / NumeUsu / LocalSettings / Temp până găsiți directorul potrivit). În cele din urmă, localizați fișierul SYS pentru controlorul dvs. RAID / SATA printre fișierele pe care tocmai le-ați extras; acesta trebuie numit după controlerul dvs. specific (de exemplu, fasttx2k.sys pentru un controler Promise FastTrak TX2 RAID). Driverele pentru diferite sisteme de operare pot fi împărțite în foldere distincte, deci asigurați-vă că găsiți fișierul SYS care este destinat pentru Windows XP. După ce găsiți fișierul SYS, copiați-l în folderul i386 al CD-ului dvs. Windows (C: \ xpsetupcd \ i386).

Adăugarea de drivere RAID sau Serial ATA pe CD-ul dvs. Windows vă va salva problema utilizării unui dischetă pentru a le instala manual de fiecare dată când le reformatați.

Pasul 4 – Prezentați Windows-ului driverele dvs.

Acum că am adăugat fișierele de driver RAID / SATA în mix, trebuie să spunem Windows Setup despre existența acestor drivere și cum să le folosim. Dar dacă nu aveți aceste informații memorate – și dacă o faceți, acesta ar putea fi un moment bun pentru a opri computerul și a petrece ceva timp în lumea reală – va trebui să îl căutați în fișierul INF al driverului Acest fișier este de obicei găsit în același loc cu fișierul SYS pe care l-ați găsit în pasul anterior și va avea probabil același nume, deși cu o extensie INF. Deschideți fișierul INF în Notepad și copiați șirul identificatorului PCI, care este o serie de caractere care începe cu PCI \ VEN – de exemplu, PCI \ VEN_105A & DEV_3376. Poate exista un alt text pe aceeași linie cu șirul de identificare; daca acesta este cazul,începeți la prima apariție a PCI \ VEN și copiați textul până la ultima perioadă (sau la sfârșitul liniei, după cum vine prima).

Apoi, deschideți TXTSETUP.SIF (situat în C: \ xpsetupcd \ i386) și lipiți șirul dvs. de identificare PCI în secțiunea [HardwareIdsDatabase] din acel fișier. La sfârșitul șirului, adăugați un semn egal, urmat de numele șoferului dintre ghilimele. În cazul controlerului nostru RAID Promise, linia rezultată este: PCI \ VEN_105A & DEV_3376 = “fasttx2k”. Notă: Dacă fișierul INF al șoferului dvs. conține mai multe șiruri de identificare PCI, copiați-le pe toate în TXTSETUP.SIF.

Acum derulați în jos la secțiunea [SourceDisksFiles] din TXTSETUP.SIF și adăugați următorul text:

driver_filename.sys = 1 ,,,,,, _ x, 4,1

unde driver_filename.sys este numele fișierului SYS al driverului dvs. RAID / SATA. Rețineți că ar trebui să includeți .sys aici. Apoi, în secțiunea [SCSI.Load], introduceți:

driver_filename = driver_filename.sys, 4

Încă o dată, driver_filename este numele fișierului SYS al șoferului. Rețineți lipsa sufixului .sys din partea stângă a semnului egal.

În cele din urmă, în secțiunea [SCSI] a fișierului, adăugați următoarele:

driver_filename = "Nume dispozitiv RAID / SATA"

Puteți introduce orice doriți pentru „RAID / SATA Device Name”, dar vă recomandăm să utilizați o descriere semnificativă (cum ar fi numele controlorului RAID / SATA). În cele din urmă, salvați și închideți TXTSETUP.SIF.

Undeva în adâncimea fișierului INF al controlerului RAID / SATA se ascunde șirul identificatorului PCI cu abilități.

Pasul 5 – Creați o rutină de configurare personalizată

Ești aproape acolo. În acest pas, vom realiza un fișier numit WINNT.SIF în folderul i386 al fișierelor noastre de configurare Windows (C: \ xpsetupcd \ i386). Acest fișier poate fi utilizat pentru a crea o rutină de instalare nesupravegheată – un subiect care nu depășește domeniul de aplicare al acestui mod de lucru, dar îl vom folosi pur și simplu pentru a indica Windows către driverele pe care le-am derulat. Creați WINNT.SIF și introduceți următoarele:

[Date]
AutoPartition = 0
MsDosInitiated = "0"
UnattendedInstall = "YES"

[Unattended]
UnattendMode = ProvideDefault
OemPreinstall =YES
OemSkipEula =YES
NoWaitAfterTextMode = 1
NoWaitAfterGUIMode = 1

WaitForReboot = "No"
TargetPath = \ WINDOWS
DriverSigningPolicy = Ignore
OemPnPDriversPath =

[GuiUnattended]
OEMSkipW Welcome = 1

[Datele utilizatorului]
productKey =
FULLNAME = ""
ORGNAME = ""

Va trebui să personalizați linia OemPnPDriversPath introducând calea către fișierul INF pentru driverul dvs. RAID / SATA (de exemplu, dacă driverele dvs. sunt în C: \ xpsetupcd \ i386 \ $ OEM $ \ $ 1 \ drivere \ RAID utilizare: OemPnPDriversPath = \ drivere RAID \ FastTrack \ WinXP).

Există câteva alte câmpuri pe care poate doriți să le personalizați înainte de a închide WINNT.SIF. Introduceți cheia produsului, numele și numele companiei în câmpurile ProductKey, FullName și, respectiv, OrgName, pentru a evita să le introduceți în timpul configurării. Și dacă doriți să instalați Windows într-un alt folder decât C: \ WINDOWS, editați câmpul TargetPath după cum este necesar.

WINNT.SIF este un fișier puternic care vă permite să personalizați și să automatizați multe părți ale procesului de instalare Windows.

Pasul 6 – Pregătește-ți CD-ul de boot și arde-l

Următoarea noastră sarcină este să extragem imaginea de pornire de pe discul nostru original de Windows XP (sau descărcarea de aici ), astfel încât să putem să o utilizăm pentru a face ca și CD-ul nostru să poată fi pornit. Odată cu introducerea CD-ului inițial de configurare XP, lansați ISO Buster și selectați „Bootable CD” din panoul din stânga. În panoul din dreapta, faceți clic dreapta pe Microsoft Corporation.img și alegeți „Extrage Microsoft Corporation.img”. Extrageți acest fișier în folderul în care ați copiat fișierele dvs. de configurare XP (C: \ xpsetupcd).

Aprindeți ROM-ul Nero Burning (sau EZ CD Creator, sau orice altă aplicație de ardere a CD-urilor) și mergeți la fereastra Compilare nouă (faceți clic pe „Închideți vrăjitor” dacă vrăjitorul Nero apare). Selectați „CD-ROM (Boot)” din panoul din stânga și deschideți fila Boot. Pentru „Sursa datelor de pornire a imaginii” alege „Fișier imagine” și folosește fișierul Microsoft Corporation.img pe care tocmai l-ai extras. Verificați pentru a activa setările experților și setați „Tip de emulație” pe „Fără emulație” și „Număr de sectoare încărcate” pe 4. (Aceste instrucțiuni vor varia dacă folosiți o altă aplicație, desigur.)

Apoi, întoarceți-vă la fila ISO și setați „Lungime nume fișier / director” la „ISO nivel 2.” Asigurați-vă că „Format” este setat pe „Modul 1” și „Set de caractere” la „ISO 9660” și asigurați-vă că toate cele patru căsuțe de pe această filă sunt bifate („Joliet”, „Permiteți calea de parcurs a mai mult de 8 directoare”, „ Permiteți mai mult de 255 de caractere pe calea “, și” Nu adăugați “; extensia de versiune a fișierului ISO 1”). În cele din urmă, faceți clic pe fila Etichetă și setați câmpul „Etichetă de volum” la valoarea folosită de CD-ul dvs. Windows XP original – acesta este numele care apare lângă unitatea CD-ROM din computerul meu când CD-ul dvs. XP este introdus.

În acest moment, suntem aproape gata de rock. Faceți clic pe butonul „Nou” pentru a deschide Nero File Browser, apoi localizați folderul în care ați copiat CD-ul Windows XP. Deschideți folderul și adăugați întregul său conținut la imaginea dvs. CD. Când sunteți totul setat, mash butonul „Burn” și plasați-vă în gloria noului dumneavoastră strălucitor CD Windows XP, completat cu driverele RAID / SATA și Service Pack 2!

Comentarii

Un comentariu la articolul “Cum adaugam drivere pentru o instalare de XP”

  1. Biostar X470GTA placa de baza AM4 cu sloturi PCI clasice | pinzaru.ro on November 15th, 2021 8:42 pm

    […] instalată de la Windows 3.1. Driverul de la VIA nu a mers instalat cu nLite așa că a trebuit să modific manual txtsetup.sif și să copii driverele SATA în kitul de […]

Nelamuriri? Intrebari?

Intreaba sau cauta raspunsul la sectiunea de intrebari si raspunsuri.